İnegöl’de sağlık ve doğa turizmi

İnegöl Belediyesi’nin BEBKA desteği ile hayata geçireceği ‘Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’ (DOSTUM) projesi binasının temeli atıldı.

İnegöl’de sağlık ve doğa turizmi

Yeniceköy Mahallesi’nde göletin kenarında hizmet verecek binanın temel atma törenine AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Zekeriya Birkan da katıldı. 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gerçekleştirdikleri projeler ve yatırımlarla marka değerlerinin bilinirlik ve prestijini arttırmaya çalıştıklarını söyledi. 

İnegöl’de yaylaları, suları, ormanları ve bunların içerisinde keşfedilmemiş yüzlerce doğal güzellikler bulunduğunu ifade eden Aktaş, şimdi İnegöl’ü tanıtma ve bu potansiyeli ortaya çıkarma zamanı olduğunu söyledi. Aktaş, iki yeni projeyle İnegöl’ü hem doğa turizmi hem sağlık turizmi hem de diğer markalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın tercih edilen ve beğenilen bir markası haline getirmeye çalıştıklarını anlattı.

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Aktaş, hazırlanan projenin yaklaşık maliyetinin 900 bin TL olduğunu ve bu rakamın 400 bin TL kadarını BEBKA’nın sağlayacağı hibeyle, geriye kalan kısmını ise belediye bütçesiyle sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi. Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin hayata geçmesiyle ilçede kırsal turizm ve ekonomi potansiyelini geliştirilmeyi, bu sayede Yeniceköy Mahallesi ve çevresindeki kırsal bölgeye yerli ve yabancı turistler çekilerek bölgede ekonomik etkinliğin arttırılmasını amaçladıklarını belirten Aktaş, projenin yapım çalışmalarını Haziran ayı içerisinde bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X