İnegöl’de seçim günü

Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesinin ardından boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı için bugün toplanacak Belediye Meclisi, yeni başkanı belirleyecek.

İnegöl’de seçim günü

Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra İnegöl Belediyesi’nin yeni başkanının belirlenmesi için geçtiğimiz cuma günü AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından temayül gerçekleştirilmişti. Temayülde Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri olmak üzere 103 kişi oy kullanmış ve temayülün sonuçları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya tarafından Ankara’ya götürülmüştü.

Yapılan değerlendirmelerin ardından, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram pazar günü akşam saatlerinde Ankara’ya çağrılmıştı. İki isim AK Parti Genel Merkezi’nde önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Alper Taban Bursa’ya İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak dönerken, Valilik’ten yapılan açıklamada, yeni başkanın seçimi için Belediye Meclisi’nin bugün saat 15.00’te toplanmasının uygun görüldüğü açıklanmıştı. İnegöl Belediye Meclisi’nde 23 AK Partili ve 8 MHP’li üye bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X