İnegöl’de STK’lar tek çatı altında

İnegöl Kent Konseyi’nin uzun süredir planladığı ve hakkında istişarelerde bulunduğu Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu kuruldu.

İnegöl’de STK’lar tek çatı altında

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “İnegöl’de köfte ve mobilya gibi iki çok önemli markanın bulunduğunu belirterek, bu  iki marka da dışarıdan gelen insanların bu kente kattığı değerlerdir. Her dernek, STK, kendi kültür ve kazanımlarını kente katarsa bu kent bir o kadar daha kıymetli olur. Kent birlikte yaşamayı başarma kültürüdür. İnegöl, binlerce, on binlerce farklı etnik kültürde insanı içinde barındırmış, içinde barındırıp ekmek ve yemek vermiştir. Hepimizin bu kente bir vefa ve şükran borcu vardır” şeklinde konuştu. 

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Kent Konseyi, dönem dönem belediyemizle istişarelerde bulunarak toplantılar yapıyor. Bizler de katkı koyma hususunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Resmi kurumlar arasında Kent Konseyimiz, STK’ların önünde bir köprü vazifesi görüyor. Hemşehri derneklerimizin kültürlerini yaşatmaları için mümkün olduğu kadar katkı koymamız gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X