İnegöl’de tarih sempozyumu

İnegöl Belediyesi, ilçenin tarihinde yer alan ve gün yüzüne çıkmamış bilgilerin aranacağı ‘Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültür Sempozyumu’ düzenliyor.

İnegöl’de tarih sempozyumu

Cuma sabahı başlayacak ve pazar günü geziyle son bulacak sempozyum öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin birçok medeniyete evsahipliği yaptığını anlattı. 

İnegöl’ün geçmişinde saklı kalan bilgileri sempozyuma katılacak olan akademisyenler ve bilim insanları ile birlikte arayacaklarını ifade eden Aktaş, “Böylelikle ilçemizin birçok özelliği bilinmezlikten kurtulacak, bilinir ve tanınır hale gelecekken, yeni incelemeler, fikirler ve ulaşılan birçok sonuç ile İnegöl hakkında sahip olduğumuz bilgi ve belgenin zenginleşmesini de hedefliyoruz” diye konuştu.

56 BİLDİRİ SUNULACAK

Aktaş, İnegöl Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan sempozyum için farklı üniversitelerden ve araştırmacılardan 95 başvuru alındığını ve 56 bildirinin 14-16 Ekim tarihlerinde sunulmasının kararlaştırıldığını söyledi. Aktaş sempozyumda ‘Tarihsel Süreçte İnegöl, İnegöl’de Halk Kültürü, Ekonomi ve Turizm, Nüfus ve Sosyal Yapı, Kentleşme Problemleri, İnegöl’ün Marka Değerleri’ ve bu konuların alt başlıkları hakkında bildiriler sunulacağını anlattı. Bilimsel araştırmalarını sunacak akademisyen ve araştırmacıların ilçe hakkında bilinmeyenleri gün yüzüne çıkaracağını kaydeden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiriler, İnegöl’ün ve bilim dünyasının belleğinde bir kitaba dönüştürülerek sonsuza dek var olacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X