İnegöl’de toplu ulaşım eğitim yılına hazır

İnegöl Ulaşım A.Ş. (İNULAŞ), yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala güzergah hazırlıklarını tamamladı. İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını söyledi.

İnegöl’de toplu ulaşım eğitim yılına hazır

SADULLAH ORGAN

İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram, şuan için Akhisar Mahallesi’nde güzergah değişikliği yaptıklarını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Bayram, “Okulların açılmasıyla birlikte yeni eğitim öğretim yılına yönelik çalışma listelerimizi hazırladık. Cuma günü yeni listelerimizi dağıtacağız. Kurban Bayramı sonrasında başlayacak olan okullarımızla birlikte sistemimiz aktif hale geçecektir. Alanyurt’ta 2 tane büyük aracımız destek verecek. Baykoca ve Akhisar Mahallelerimiz içinde toplamda 26 aracımızla hizmet vereceğiz. 15 günden beri gerekli denetimlerimizi yapıyoruz. İNULAŞ olarak her anlamda yeni eğitim öğretim yılına hazırız” diye konuştu.

8 MİLYON KİŞİYİ TAŞINDI

9 aylık ulaşım verilerini de paylaşan İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram, “2015 yılında 9 aylık süre de tam biniş 5 milyon 633 bin, engelli biniş bin 293, öğrenci 1 milyon 944 bin, 65 yaş ve üzeri, engelli, refakatçi, emniyet mensubu, zabıta ücretsiz taşıma ise 600 bin civarında. Toplam olarak ise 8 milyon 394 bin 785 vatandaşımıza ulaşım hizmeti verdik” şeklinde konuştu.

HATLARDA DÜZENLEME

8 Eylül 2015 tarihinden itibaren 8/B hattının Baykoca Mahallesi’nde direkt hat olarak ring sisteminde çalışmaya başladığını belirten Bayram, “Sabah saat 07.00-09.00 arasında, öğleden sonra ise saat 16.00-20.00 arasında Akhisar Mahallesi içini dolaşmadan direkt Yenice Köprüsü’nden İnegöl’e toplam 55 tur yapılarak yolcu taşınacaktır. Baykoca Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın kısa tur ve direkt çarşı merkezine gitmek istemeleriyle bu düzenleme yapıldı. 8/A da tek güzergaha çevrilmiştir. Deli Orman Caddesi’nde ve Malazgirt Caddesi’nde oturan vatandaşlarımız için önceden gün içerisinde saat 09.00’dan sonra 20 dakikada bir gelen araç şuan 8-9 dakika aralıklarla ulaşacak. Şuanda 8/A ve 8/B hatlarımızdaki araçlarımızla 193 tur yapılarak yolcu taşınacaktır. Kampüs güzergahımızda ise 8/B hattımız dönüşte destek verecektir. 1 adet araçla 75 tur yapılarak öğrencilerimize hizmet verilecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X