İnegöl’de yeni dönemin ilk meclisi yapıldı

İnegöl Belediye Meclisi, yeni üyeleriyle 2024-2029 döneminin ilk toplantısını yaptı.

İnegöl’de yeni dönemin ilk meclisi yapıldı

2023 yılı faaliyet raporunun da görüşülerek oylandığı ilk oturumda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, meclisteki her üyenin vatandaşların birer temsilcisi olduğunu belirterek, “Seçildikten sonra ben herkesin belediye başkanı, siz de herkesin meclis üyesisiniz. Alacağımız kararlar ilçemize, şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirsin” dedi. 37 üyenin bulunduğu İnegöl Belediye Meclisi’nde; AK Parti 21, MHP 7, Saadet Partisi 4, CHP 3 ve Yeniden Refah Partisi de 2 sandalye ile temsil ediliyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 7 meclis üyesi gönderen İnegöl Belediyesi’nin yeni dönem Belediye Başkan Yardımcıları da; Fevzi Dülger, Derya Uysal Tuncay, Hasan Aydın ve Melih Ateş oldu. Oturumda yapılan oylamada; İnegöl Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliğine Fevzi Dülger, 2. Başkanvekilliğine ise Halide Serpil Şahin getirilirken, Encümen üyeliğine ise Melih Ateş, Bekir Bekil ve Hatice Tuna seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI BELİRLENDİ…

Oturumda; önceki dönem oluşturulan 8 komisyonunun devamına, ayrıca alınan kararla 9. Komisyon olarak Doğal Afetler Komisyonu kurulmasına karar verildi. Açık oylama ile yapılan oylamada komisyonlar şu isimlerden oluştu: İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Fevzi Dülger, Ayhan Güleç, Necmettin Çamlıdere, Faruk Toptaş, Özgür Öztürk. Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Sargın, Ali Toprak, Süleyman Yılmaz, Nadim Sancar, Murat Balakuş. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu: Hasan Aydın, Hatice Tuna, Ömer Faruk Baştürk, Cihan Demirtaş, Murat Balakuş. Çevre Sağlık Komisyonu: Derya Uysal Tuncay, Hatice Tuna, Cavit Ünalan, Ali Akal, Özgür Öztürk. Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Selahattin Külcü, Hasan Özdemir, Ferhat Mengi, Yüksel Usta, Fikret Bayram. Ulaşım ve Trafik Komisyonu: Mehmet Akif Kılıç, Bekir Bekil, Selim Emre Aydın, Ali Akal, Fatih Mücahid Berber. Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Derya Uysal Tuncay, Halide Serpil Şahin, Hasan Aydın, Yüksel Usta, Fatih Mücahid Berber. Turizm Komisyonu: Melih Ateş, Kani Ademoğlu, Murat Aydın, Yücel Erim, Fatih Mücahid Berber. Doğal Afetler Komisyonu: Fevzi Dülger, Murat Aydın, Ferhat Mengi, Ali Akal, Özgür Öztürk.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X