İnegöl’de yeşile belediye desteği

Son bir yılda İnegöl’e 2 bin 200 ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şimdiye kadar çeşitli sivil toplum kuruluşları ile birlikte ilçeye 59 koruluk alan kazandırdıklarını bildirdi.

İnegöl’de yeşile belediye desteği

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Alanyurt Ertuğrul Gazi Ortaokulu çevresinde devam eden ağaçlandırma çalışmalarını inceleyen Belediye  Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ü görünümüyle ve havasıyla yaşanılabilir bir ilçe konumuna getirmek için belediyecilik çalışmalarının yanı sıra ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Dikeceğimiz Her Fidan Çocuklarımızın Geleceğidir’ sloganıyla hareket ederek birçok mahallemizde ağaçlandırma ve koru oluşturma çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar İnegöl’ün hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik çok önemli çalışmalardır” dedi.

MALİYETİ 54 BİN TL

Alanyurt Yeni Mahalle Ertuğrul Gazi Ortaokulu çevresinde 5 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş, “Bu alana toplam 189 ağaç dikimi gerçekleştirmiş olacağız. Toplam üç ayrı alanda akça, lale, çınar, arizona selvi, himalaya sediri, altuni arizona selvi, gümişi sarıçam, ıhlamur ve fıstık çam türlerinde ağaçlar yer almaktadır. Bu çalışmanın belediyemize maliyeti 54 bin TL’dir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X