İnegöl’de yoğun ithalata karşı ‘Gümrük’ önmeli

Mobilya sektörüne ilişkin çeşitli eşyaların serbest dolaşıma giriş işlemlerinde yetkili gümrük müdürlüklerinde düzenlemeye gidildi.

İnegöl’de yoğun ithalata karşı ‘Gümrük’ önmeli

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Gümrük Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İnegöl Gümrük Müdürlüğü, serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapılacağı yetkili gümrük müdürlükleri arasından çıkarıldı. Bu gelişmeyi değerlendiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, mobilya ithalatı ile ilgili 8 tane ihtisas gümrüğü olduğunu ve bunlardan bir tanesinin İnögel’de bulunduğunu hatırlattı.

İTHALATÇI ADINA ÜZÜCÜ

Son kararın mobilya ihracatı açısından olumlu olacağını dile getiren Anıl, şöyle devam etti: 

”İthalatın artması ve ihracat ile çakışması sıkıntı yarattı. Bunun sonucunda Bakanlık böyle bir karar aldı diye düşünüyoruz. Türkiye’ye yoğun ithalatın önünü kesmek adına çözüm yolu olarak bu adım atıldı. İhracatçı arkadaşlarımız adına sevindirici fakat antrepocu ithalatçı arkadaşlarımız adına üzücü oldu. Onlar bu kararla mağdur oldular. İnegöl’de bu tür 3 tane firma vardı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X