İnegöl’deki camilerde ramazan hazırlığı

İnegöl Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

İnegöl’deki camilerde ramazan hazırlığı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merkez ve kırsal ayrımı yapmadan tüm camilerin iç ve dış temizliklerini sürdürdüklerini söyledi. Merkez ve beldeden mahalleye dönüşen mahallelerdeki toplam 80 caminin halı yıkama işine başladıklarını belirten Aktaş, “Bu alanda uzman bir firma ile yaptığımız anlaşma sonucunda camilerimizin halılarını tek tek temizleyerek Ramazan ayına hazır hale getiriyoruz. Tamamen köpüksüz deterjan halılara püskürtüldükten sonra basınçlı kaynar suyla halılar yıkanıyor. Bu sayede camilerde oluşan ter kokusu, ayak ve çorap kokusu da bu uygulama ile yok oluyor. İki farklı ekiple yapılan çalışmaların en kısa sürede bitmesini arzuluyoruz” dedi.

Kırsal mahallelerdeki camilerde de temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Aktaş, 10 kişilik bir ekiple birlikte camilerin bahçeleri, cami çevresi ve tuvaletlerinin temizliğinin de yapıldığını kaydetti. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde belediye tarafından şehir genelinde geniş çaplı bir temizlik çalışmasının da başlatıldığını belirten Aktaş, “Ana caddelerde bulunan 400 lt. ve 800 lt’lik konteynerlerin temizlik çalışmaları ve ayrıca yeraltı konteynerlerinin yüzeyde bulunan kısmının yıkanması ve dezenfektesi çalışmaları devam etmekte” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X