`İnegöl’den de geçse, Yenişehir’den de geçse…`

Yüksek hızlı tren hattının Yenişehir’den mi, İnegöl’den mi geçeceği konusundaki söylentileri değerlendiren AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl’den de geçse, Yenişehir’den de geçse, Tren İstasyonunun Yenişehir Havaalanı’na yakın olacağını s

`İnegöl’den de geçse, Yenişehir’den de geçse…`
Yeni fuar merkezi ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Başkan Bülent Temelli, “Son günlerde yeni fuar merkezi tartışması var. Meslektaşlarımızın, 105 ada dedikleri yerde bir yeni fuar merkezi yapılması talebi var. 42 dönümlük bir alan. Sosyal donatı alanları ve otoparkı dahil ettiğimizde, 35 bin metrelik kapalı alana sahip olacak bir proje var. Mevcut fuar alanının ancak 5 yıl daha götüreceğini 5 yıl sonra yine aynı sıkıntıların yaşanacağını düşünüyorum.
 
İnegöl’e mobilya için gelenlerin yüzde 80’i Bursa istikametinden geliyor. Mobiliyum’da Bursa yönünde yapılıyor. Güzel bir proje. Yeni yapılacak fuar alanının İnegöl merkeze yakın yapılması halinde yeni fuar alanının Mobiliyum’un gölgesinde kalacağı düşüncesi bende var. İnegöl-Bursa entegrasyonunu düşündüğümüzde, Bursa’nın büyük bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu, bu fuar alanının şehrin batısı olan M.Kemalpaşa-Karacabey mevkiinde yapılmasının düşünüldüğünü biliyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Valimize bunu söyledim. İnegöl merkeze 22 kilometre mesafede Turanköy mevkiinde yeni fuar merkezinin yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum” dedi.
 
‘iSTASYON YENİŞEHİR HAVAALANINA YAKIN OLACAK’
 
Yüksek hızlı tren (YHT) hattının Yenişehir’den mi, İnegöl’den mi geçeceği konusundaki söylentileri de değerlendiren Temelli, İnegöl’den de geçse, Yenişehir’den de geçse, Tren İstasyonunun Yenişehir Havaalanına yakın olacağını  söyledi.
 
‘NEREDEN GEÇTİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL, NEREDE OLDUĞU ÖNEMLİ’
 
Temelli, “Trenin nereden geçtiği çok önemli değil. İstasyonun nerede olduğu önemli. İstasyonun biri Yenişehir Havalanı yakınında birisi ise Bursa Geçit’te olacak. YHT istasyonumuz havaalanına yakın olacağı için, Yenişehir Havaalanı şehirlerarası seferlere açılacak ve çok da iyi olacak. Bilecik üzerinden gelen otobanın birleşim noktası olması Turanköy mevkiini fuar merkezi için de daha cazip hale getiriyor. Mudanya feribotundan inen vatandaşın 20-25 dakikada varabileceği bir kesişme noktasında olmasından dolayı, yeni bir Fuar Merkezinin 300 dönümlük alan üzerinde, 150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olarak Turanköy mevkiinde yapılmasının çok daha doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X