İnegöl’e 233 proje

İnegöl Belediye Meclisi toplantısında, 6 stratejik alanda yeralan önemli projeler 2016 yatırım planına alındı.

İnegöl’e 233 proje

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediye Meclisi Alinur Aktaş başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında 34 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Mali Performans Programı ve 2016 bütçesi de görüşülürken, 2016 bütçesinin 26 Ekim’de tek gündem maddesiyle görüşülmesi kararı alındı. 2016 bütçesinin 129 milyon TL olarak ön görüldüğü kaydedildi. Otopark sorusuna da yanıt veren Aktaş, 80 civarında otopark yaptıklarını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Kültür Sarayı’nın altına yapılacak otoparkla buradaki yoğunluğu azaltacaklarını ifade eden Aktaş, otopark bedellerinin belirli caddelerde alındığını ifade etti.

6 STRATEJİK ALAN

AK Parti Grup Sözcüsü Berat Ertopuz ise parti grubu olarak mali performans programını değerlendirdi. 2016 yılı mali performans programlarının 6 stratejik alandan oluştuğunu belirten Ertopuz, bu projelerin arasında Yeni Nikah Dairesi, Kültür Sanat Kongre Merkezi, Bilim Sanat Merkezi, Çevre ve Ekoloji Merkezi, Gençlik Merkezi’ni içeren Kültür Vadisi, doğa sporları ve alternatif turizm merkezi – DOSTUM projesi, Masal Köyü projesi, Kültür Sarayı’nın yerine yer altı otoparkı ile üstüne meydan ve çevre düzenlenmesi, çarşı merkezi yayalaştırma projesi, güneş enerjisi santrali kurup elektrik üretimi (GES) projesi de bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından madde oybirliği ile kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X