İnegöl’e doğal yaşam çiftliği

İnegöl Belediyesi tarafından Alibeyköy Mahallesi’nde hayata geçirilmek üzere projelendirilen ‘Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği’nin temeli atıldı.

İnegöl’e doğal yaşam çiftliği

İnegöl Belediyesi, vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri projenin startını verdi. Alibeyköy Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Doğal Yaşam Çiftliği’nin temeli atıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal belediyeciliğin gereklerini yapmaya çalışıyoruz. Tüm gayemiz hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk duyacakları bir şehri ortaya çıkarmak” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin şehrin kırsalında yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, kırsal kalkınmayı sağlayarak kırsaldaki ekonomik gelir düzeyini iyileştirmek, kaliteli ve bilinçli üretim yapılmasına öncülük etmek adına hizmet seferberliği başlattığını ifade eden Aktaş, “Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz’le tarıma verdiğimiz önem ve desteği daha da arttırarak devam ettiriyoruz. Bugün de İnegöl siyasetinde önemli bir yer edinmiş Şekibe İnsel Hanımefendi’nin adını taşıyacak Doğal Yaşam Çiftliği’nin temel atma töreni için birlikteyiz. Bizim için önemli bir değer olan Şekibe İnsel’in adının burada yaşayacak olması bizim için gerçekten tarifi imkansız bir duygu. Kendisi İsaören’de kendi çiftliklerinde uzun yıllar doğanın içinde olan bir hanımefendi. İyi bir eğitim almış olan Şekibe Hanım, Atatürk’ün isteği üzerine Bursa’dan milletvekili adayı gösterilmiş ve 8 Şubat 1935 tarihinde yapılan seçimlerde TBMM’ye giren 17 kadın milletvekilinden biri olmuştur” diye konuştu.

ÇİFTLİKTE NELER OLACAK?

Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin mart ayında bitirilmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Aktaş,  “Doğal Yaşam Çiftliğimiz iki bloktan oluşuyor. Bekçi evinin olacağı A blok 110 metrekareden, restoran bölümünün olacağı B blok da 430 metrekareden oluşacak. 12 bin metrekarelik alanda planlanan tabiat çiftliğinin etrafı betonarme direklerle tel çit ile koruma altına alınıp çevre aydınlatması yapılacak. Bunların dışında çiftliğimizde at, inek, koyun ve keçi ahırı, tavus kuşu, sülün gibi kanatlılar ile tavuk-horoz gezinti alanı, kuş kulesi, ördek-kaz evleri ve havuz, orta bölümde at padok alanı, 4 metre genişliğinde 185 metre uzunluğunda at biniş yolu ile doğa bizi kendine çekecek. Doğal Yaşam Çiftliğimiz’in belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 1 milyon 150 bin TL’dir. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gelip hoş bir vakit geçirecekleri Doğal Yaşam Çiftliğimiz’in, şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X