İnegöl’e erken uyarı sistemi

İnegöl Belediyesi tarafından İnegöl’ün Doğusu ve Batısı olmak üzere pilot bölge olarak Çitli Mahallesi ve Turgutalpköy Mahallesine, iki ayrı yerleşim yerine yapılacak Erken Uyarı Sistemi ile çiftçiler uyarılacak ve tarım potansiyeli artacak.

İnegöl’e erken uyarı sistemi

Ziraat Odası ile birlikte çalışmaların çiftçi nezdinde devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, köylerde tarımla uğraşanların hava değişimlerinden kaynaklanan birçok sıkıntı ve mağduriyetler yaşadığını, bu sitmeni onlara yardımcı olabileceğini belirti. 

Başkan Aktaş, ‘ Bu sistem için iki pilot bölge seçelim istedik. Çitli ve Turgutalpköy mahallelerinde, yani İnegöl’ün biri batısında ve biri doğusunda olmak üzere kurulacak. Çitli’deki 9-10 köye interland olarak etkisi altına alacak. Bu iki sistemi de bir haftaya kadar İnegöl Belediyesi olarak kuruyoruz. Ziraat Odası mesaj sistemi kullanılarak, çiftçiler bilgilendirilecek’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X