İnegöl’e iki yeni altgeçit

İnegöl’de darlığı nedeniyle yetersiz olan Mesudiye altgeçidi ve sadece yayaların geçişine imkân veren Kozluca altgeçidi yeniden yapılacak. Ayrıca altgeçitlerin yanı sıra Mezit 4 ve 5 köprülerinin genişletilmesinin de gerçekleştirileceği belirtildi.

İnegöl’e iki yeni altgeçit

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’ün Mesudiye ve Kozluca Mahalleleri ile bağlantısını sağlayan altgeçitlerin yetersiz olduğunu belirterek, yeni altgeçitlerle yaya ve araç trafiğinin rahatlayacağını ve güvenli hale geleceğini söyledi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, yeni ihale yaparak her iki mahalleye standartlara uygun altgeçitler yapacağını belirten Şahin, “Yeni altgeçitler 14 metre genişliğinde, 6 metre yükseliğinde olacak. Kamyonlar dâhil büyük araçlar rahatça altgeçitleri kullanarak ilçe ile mahalle arasında geçiş yapabilecekler. İlçeye geliş gidişlerde uzun yol kat etmek zorunda kalan Mesudiye ve Kozluca Mahallesi sakinleri hem güvenli bir trafik akışına, hem rahata kavuşacaklar. İhaleyi alan firma yer tesliminden sonra çalışmalara başlayacak. Altgeçitlerin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının takipçisi olacağız” dedi. 

MEZİT KÖPRÜLERİ GENİŞLETİLECEK

Milletvekili Hüseyin Şahin, aynı ihalede Mezit 4 ve 5 köprülerinin genişletilmesi işinin de altgeçitleri yapacak firmaya verildiğini açıkladı. Mezit Boğazı’nın özellikle kış aylarında trafik açısından Bursa bölgesinin en sıkıntılı yollarından biri olduğuna dikkat çeken Hüseyin Şahin, yapılan tüneller ve genişletme çalışmaları sonrasında Mezit Boğazı’nın sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkartıldığını kaydetti. 

Şahin, bölgede eksik kalan işlerin de yavaş yavaş tamamlandığını belirterek, “Bunlardan biri de 4 ve 5 köprülerinin genişletilmesi işiydi. Karayolları Genel Müdürlüğü, İnegöl’e yapılacak altgeçitlerle birlikte bu köprülerin genişletilmesi işini de ihale etti. Genişletilen köprüler, güvenli bir trafik akışına imkân verecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X