İnegöl’e katlı otopark

İnegöl Belediyesi tarafından yapımı planlanan ve eski belediye başkanlarından Mehmet Çıracı’nın adını taşıyan katlı otoparkı ve iş merkezinin temeli törenle atıldı.

İnegöl’e katlı otopark

Kat karşılığı yapılacak olan ve İnegöl’ün eski belediye başkanlarından Mehmet Çıracı’nın adını taşıyacak olan Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı ve İş Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş 4 haftada 4 temel attıklarını belirterek, İnegöl Belediyesi olarak kentin dört bir yanında çalışma yaptıklarını ifade etti. Aktaş, “30 kilometre ötedeki Sulhiye’de de çalışma var, 15 kilometre ötedeki Akıncılar’da da çalışma var, Yeniceköy’de de var, Cerrah’ta da var. Burası da Belediye Düğün Salonu olarak bildiğimiz bir salondu. Daha sonra o salon özel sektöre devredilerek yap işlet devret yöntemiyle belediyemize gelir olmak kaydıyla Alyans Düğün Salonu olarak işletildi. Meclisimizde aldığımız karar gereği burada bir planlama yaptık ve katlı otopark şeklinde planı çevirdik. Burada şimdi bir otopark yükselecek” diye konuştu.

90 ARAÇLIK KATLI OTOPARK

Katlı otoparkın teknik özellikleriyle ilgili de bilgi veren Aktaş, “6 Eylül 2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen otopark, kat karşılığı hayata geçirilen bir proje. İnşaatın tamamlanması için 20 Ekim tarihinde yerin teslimi yapıldı. İnşaatın tamamlanması için yüklenici firmaya 365 iş günü süre verilmesine rağmen, katlı otoparkımızın daha kısa sürede hayata geçeceğini düşüyorum. Söz konusu alan bin 9 metrekare. 5 bin 426 metrekarelik inşaat yükselecek burada. Bunun bin 277 metrekaresi zemin katta iki işyeri yüklenici firmanın olacak. Otopark bize ait. Bundan dolayı da İnegöl Belediyesi 2 milyon 510 bin TL para kazandı. Ayrıca 4 bin 149 metrekarelik alana sahip 90 araç kapasiteli katlı otopark bunun da maliyeti yaklaşık 3 milyon lira, bu da belediyemiz tarafından kullanılacak” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Katlı otoparkımıza ismini verdiğimiz Mehmet Çıracı da geçmişte şehrimize belediye başkanlığı yapmış, hizmet etmiş değerli bir büyüğümüz. Biz de istedik ki, bu şehre hizmet etmiş bir değerin adını burada yaşatalım” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X