İnegöl’e örnek tesis

İnegöl Belediyesi tarafından tarihi konağın restorasyonuyla düzenlenen Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi, Vali Münir Karaloğlu’nun da katıldığı törenle açıldı.

İnegöl’e örnek tesis

Osmaniye Mahallesi’nde 121 yıllık tarihe sahip  Hafız Vahit Akarsu Konağı, İnegöl Belediyesi tarafından restore edilerek, Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi olarak düzenlendi. 

Merkez, kamulaştırma, restorasyon ve diğer giderleriyle birlikte 680 bin TL’ye mal oldu. Vali Münir Karaloğlu’nun da katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Engelli Gündüz Bakım Evi sayesinde engelli yakınlarının, bakmakla yükümlü oldukları engelli bireyleri haftada bir gün buraya bırakabileceklerini ve bu süre içinde kendilerine zaman ayırabileceklerini anlattı. 

Aktaş, “Merkezimizde okula gidemeyen ya da eğitim çağı dışına çıkmış engelli kardeşlerimize haftada 1 gün 9 ile 16 saatleri arasında iyi vakit geçirtmenin yanı sıra el becerileri, sosyal beceriler ve öz bakım becerileri konusunda eğitimler de veriyoruz” diye konuştu.

DANIŞMANLIK HİZMETİ

Bakım evinde çocukların yaptığı faaliyetlerdeki malzemeler ve öğle yemeklerini de İnegöl Belediyesi olarak karşıladıklarını belirten Aktaş, merkezin ikinci işlevinin ise aile danışmanlığı hizmeti vermesi olduğunu kaydetti. Aktaş, merkezde aile danışmanlığı olarak bireysel danışmanlık, aile danışmanlığı, anne-baba ve çocuk iletişim sorunları, evlilik öncesi danışmanlık ve ergenlik döneminde iletişim gibi konularda danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi.

Belediyelerin klasik hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyeciliğe döndüğünü ifade eden Vali Münir Karaloğlu da, Aile Danışma Merkezi’nin önemine değindi. Engelliler Gündüz Bakım Evi’nin de engelli aileleri için önemli bir proje olduğunu ifade eden Karaloğlu, gündüz bakım evinin aileler için çok önemli olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X