İnegöl’e Palyatif Bakım Servisi

Uzun süre müşahade altında tutulması gereken hastaların tedavi edildiği Palyatif Bakım Servisi, Bursa’da ilk olarak İnegöl Devlet Hastanesi’nde açılarak hizmet vermeye başladı.

İnegöl’e Palyatif Bakım Servisi

SADULLAH ORGAN

Bursa’da ilk olarak İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde açılan 19 hasta kapasiteli Palyatif Bakım Servisi, bir sorumlu hekim 12 hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve 2 fizyoterapist görev yapıyor.

Servisin hizmet vermeye başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın “2015 yılında 70 palyatif yatak sözümüz vardı. 60’ı geçtik. Hasta yatırarak açtığımız ilk palyatif bakım merkezimiz burası. Bursa’nın ilk palyatifini Hayrettin Göçmen ve ekibi kazandırdı. Hepimiz huzurlu yaşamak isteriz. Huzurlu ölmekte isteriz. Palyatifler deyimi yerindeyse insanların tıbben yapılacak şeylerin bittiği zamanda onları rahat huzur içinde tutabilmek, ağrılarını sızılarını en aza düşürebilmek amacıyla hizmet veren birimlerdir. Aslında bu hastalar yoğun bakımlık değiller, ama palyatif olmayan hastanelerde bu hastalar yoğun bakımlarda tedavi ediliyor. Bizler çalışmaktan şikayetçi değiliz tek istediğimiz iç barışımız, güvenliğimizdir. Bize vurmasınlar, kırmasınlar, sövmesinler, dövmesinler. Başka şey istemiyoruz” dedi.

İHTİYAÇLAR SINIRSIZDIR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Bundan 10 ay önce bir dizi hizmet noktasının hizmete açılması ve Sayın Sağlık Bakanımızın da bize eşlik etmesiyle İnegöl Devlet Hastanemizi hizmete açtık. O günün şartlarında eski hastaneden buraya taşınan personelimizin, cihazlarımızın, aletlerin burada yüksek bir tempoyla çalıştıklarını ve hastalarımızın da bundan yüksek bir memnuniyet duyduklarını gördük. İhtiyaçlar sınırsızdır. Yeni ihtiyaçlara, yeni hizmet noktalarına hergün ihtiyaç var. Onlardan biri olan Palyatif Yoğun Bakım Ünitesi’ni açmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

YANIK VE KESİK ÜNİTESİ

Yanık ve Kesik Ünitesi’ni devreye almak için çalışma başlattıklarını bildiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Ondan sonra İnegöl’e Kemoterapi Merkezi kazandırmak için mücadeleye başlayacağız. Bunlar sırayla, bir bir devreye alınacak. Kanser Erken Teşhis Merkezi’ni de çok yakın zamanda devreye alacağız. Dolayısı ile İnegöl’de, Yenişehir’de, Bilecik Pazaryeri’nde, İznik’te, Kütahya Domaniç’te insanımızın İnegöl’e çok yakın olmasından dolayı daha kaliteli sağlık hizmeti alması için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X