İnegöl’e sosyal hizmet merkezi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) açılması için son aşamaya gelindiğini söyledi. 1 ay içinde faaliyete geçmesi hedeflenen 20 kişi görev alacak.

İnegöl’e sosyal hizmet merkezi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlere İnegöl’de yaşayan vatandaşların hızla ulaşmalarını hedefleyen Sosyal Hizmet Merkezi’nin (SHM) açılması için son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Kemalpaşa Mahallesi Ortaokul Sokak’ta hizmet verecek SHM’nin yaklaşık 1 ay içinde faaliyete geçmesinin hedeflendiğini belirten Şahin, bunun için gerekli olan binanın kiralandığını, 360 metrekarelik binada tefrişat ve personel görevlendirmesi için de harekete geçildiğini söyledi. 

İnegöl’e kazandırılacak Sosyal Hizmetler Merkezi’nde 20 kişilik bir kadronun hizmet vermesinin hedeflendiğini kaydeden Şahin, SHM’nin ilçedeki Hükümet Konağı’na 50 metre uzaklıkta olduğunu ifade ederek, “Böylece merkezden yararlanacak vatandaşlarımız ulaşım açısından sorun yaşamayacaklar” dedi. 

İnegöl SHM’de görev yapacak personel ile Başvuru ve Tespit ve İzleme, Uygulama, Şehit ve Gaziler, Eğitim ve Danışmanlık birimleri kurulacağını belirten Hüseyin Şahin, hedeflerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlere İnegöl’de yaşayan vatandaşların hızla ulaşmaları olduğunu kaydetti.

AİLE EĞİTİMLERİ

İnegöl SHM’de aile eğitimleri yapılarak toplumun tüm kesimlerine hizmet sunulacağını belirten Şahin, “İnegöl’de yaşayan dezavantajlı birey ve kesimdeki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışıyoruz. SHM’de sosyo-ekonomik destekler (SED) sağlanacak. Şehit yakınları ile gazilere yönelik faaliyetler olacak. İnegöl’deki korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç birey ve aileler tespit edilerek desteklenmesi sağlanacak. İnegöl SHM açıldığında, bu kesimlere yerinde ve zamanında müdahale edilerek, daha hızlı, etkin ve verimli hizmetler sunulacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X