İnegöl’e üniversite geliyor

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan eski diş hastanesi binası ile depoların yıkımına başlandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’e üniversitenin yakışacağını ifade etmiştik. Aslında birazda burada onun ayak sesl

İnegöl’e üniversite geliyor

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan eski diş hastanesi binası ile Tekel Depoları için beklenen yıkım kararı çıktı.

Sosyal alan ve yeni fakülteler için rezerv alan olarak düzenlenmesi planlanan binaların yıkım çalışmalarına başlandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkım alanına giderek incelemelerde bulundu. Aktaş, bazen yaparak bazen de yıkarak güzelleştirdiklerini söyledi.

Aktaş, “Üzerine basarak söylüyorum ki yakında da bununla alakalı girişimlerimiz de olacak. İnegöl gibi 255 bin nüfusu olan, sanayi potansiyeli olan, ticari potansiyeli ve ihracat potansiyeli olan bir şehre bir üniversite yakışacaktır. Aslında birazda burada onun ayak sesleri” dedi.

Aktaş, “Projelendirme çalışması yaptık. O projelendirme çalışması çerçevesinde etap etap buradaki çalışmalar ve faaliyetler yürütülecek. İnşallah öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin bulunmaktan keyif aldığı bir ortam olur. Çünkü İnegöl bunları ziyadesi ile hak ediyor. Düzenleme çalışmalarıyla beraber ilgili yerlere mevcut alt yapımızı sunduğumuzda bile müstakil bir üniversite oluşumu için yeterli bir sonucun ortaya çıktığını göreceğiz. Tabi şehrin tamamına bunu yayabilmek adına da orta ve uzun vadede planlamalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Öğrencilerle alakalı belirli sosyal üniteler ortaya çıkarılmaya çalışılacağını belirten Aktaş, “3 bin civarında öğrencimiz söz konusu. Ama biz bunu en az iki fakülteye çıkarabilir miyiz bunu konuşuyoruz. Belki mevcut kampüsü, İnegöl yerleşkesini düzenlemek. Ama bir taraftan da o rezerv alanlardan birini kullanarak ikinci fakülteyi çıkarıp beraberinde burayı müstakil bir üniversiteye dönüştürebilir miyiz? Yaktığımız bu meşaleyi de şehrimizin tamamına yayabilir miyiz? Derdimiz bu” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X