İnegöl’e yeni gümrük alanı

İnegöl’de yılda 1 milyar doların üzerinde ticaret yapıldığını belirten Bursa Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, TIR park alanı ve antrepoların olacağı yeni bir gümrük alanı ihtiyacımız artıyor. Uygun bir arazi bularak, biran önce yeni bir g

İnegöl’e yeni gümrük alanı

SADULLAH ORGAN

 

Bursa Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken’in, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl’ı ziyaretinde İnegöl Gümrüğü’nden yapılan dış ticaret hacmi değerlendirildi. İnegöl’ün güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Bölge Müdürü Hasan Eken, İnegöl Gümrük Müdürlüğü’nün hizmete girmesiyle, rakamların düzenli olarak artmaya başladığını kaydetti. 

İnegöl Gümrük Müdürlüğün, İTSO’nun eski binasında faaliyet gösterdiğini belirten Hasan Eken, bina ile TIR parkı arasındaki mesafenin işlemlerin daha hızlı yapılmasını engellediğini dile getirdi. 

DESTEK VERECEĞİZ

İTSO Başkanı Metin Anıl da İnegöl Gümrük Müdürlüğü’nün açılmasının, İTSO üyelerinin dış ticaretine olumlu katlı yaptığını söyledi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için ihracatın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Anıl, “Şimdi sıra İnegöl’ün sürekli artan dış ticaretine katkı yapacak, daha geniş bir gümrük alanı ve idari binası yapmaya geldi. Bu konuda da bize düşen desteği vereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X