İnegöl’e yeni kavşaklar geliyor

İnegöl’de Mesudiye altgeçidi ile İnegöl-Yenişehir arası duble yol çalışmalarını inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ilçede kesintisiz ulaşım için yeni köprülü kavşakların yapılacağını bildirdi.

İnegöl’e yeni kavşaklar geliyor

ABDULLAH TANIŞ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, beraberindeki Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte Mesudiye Mahallesi’ni İnegöl merkeze bağlayan Mesudiye altgeçidi ile İnegöl-Yenişehir arası duble yol çalışmalarını yerinde inceledi. Şahin, İnegöl’de kazaların önüne geçmek ve kesintisiz geçişin sağlanması amacıyla yeni kavşakların yapılacağını bildirdi. Şahin, yapılacak kavşaklarla İnegöl girişinden çıkışına kadar sinyalizasyonların tamamen kalkacağını ifade etti.

KONFORLU OLACAK…

Mesudiye altgeçidinin bulunduğu bölgede çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hava koşullarının uygun olması durumunda çalışmanın en kısa zamanda bitirilmesinin planlandığını söyledi. İnegöl-Yenişehir arası yolda, Alanyurt’ta kooperatiflerin bulunduğu alan ile mahallenin eski yerleşim alanlarının bulunduğu yerde 12 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde bir baks projeyi hayata geçirmekte olduklarını aktaran Şahin, “Otelin bulunduğu alandan OSB’ye kadar olan 3 bin 200 metrelik alan sene sonuna kadar duble olarak Hamzabey Köprüsü ile birlikte bitirilecek. OSB kavşağına kadar İnegöl’den gelen 6 kilometrelik yol duble olacak ve sıcak asfaltla kaplanacak. Ondan sonraki yol da kış mevsimi bittikten sonra Yenişehir’e kadar 12 metre genişliğinde konforlu bir yol haline gelecek” diye konuştu.

Şehitler’de sık sık kazaların yaşandığı bölgede kavşak çalışmasına başlayacaklarını belirten Şahin, çevreyolunun karayoluna bağlantısını sağlayacak bir kavşak da yapacaklarını kaydetti. Şahin, “Çevreyolundan gelişi Kulaca’dan bağlamak yerine bir köprülü kavşak yapacağız. Bu alandan da kontrollü bir şekilde Bursa veya Ankara tarafına ulaşımı sağlayacağız” dedi. Şahin ayrıca Babasultan’a da bir köprülü kavşak yapımıyla ilgili çalışmalara başladıklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X