İnegöl’e yeni kurutma alanı oluşturulacak

Tarım Komisyonu Başkanı ve ayçekirdeği üreticileriyle bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önümüzdeki yıllarda artan üretim potansiyeline paralel olarak Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yeni kurutma alanı oluşturulacağını söyledi.

İnegöl’e yeni kurutma alanı oluşturulacak

Tarım ile ilgili daha kurumsal daha profesyonel adımlar atılması gerektiği belirten Aktaş, İnegöl ayçekirdeğinde üretim kapasitesi ve rekoltenin arttığına dikkat çekti. 

Aktaş, “Sulama sistemleri ile alakalı, üreticinin bilinçlenmesi ile alakalı süreçler tamamlanırsa, ben çok daha iyi şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum. İnegöl Belediyesi olarak 91 köy ile 4 beldenin mahalleye dönüştüğü bir ortamda kırsal hizmetler gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Çiftçi mallarının korunması ile alakalı hizmetimiz başladı. Ürün toplama merkezlerinin yapılmasıyla ilgili çalışmamız bitmek üzere. Bunun dışında önümüzdeki günlerde başta kestane fidanı dağıtımı olmak üzere farklı çalışmalarımız olacak. Yaptığımız bu çalışmalarla İnegöl’de bir farkındalık oluşturmaya, İnegöl tarımına dikkat çekmeye çalışacağız” dedi. 

SAHİP ÇIKILMALI

Her yıl ayçekirdeği kurutma alanıyla ilgili sorun yaşandığını ifade eden Aktaş, “İlçe Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, UKOME ve Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, çevre yolunun önce birinci etabı sonra ikinci etabını trafiğe kapatmıştık. Arkadaşlarımızın bu durumla alakalı ciddi bir memnuniyeti oluştu. Ayçekirdeği de bir değerdir, hatta tescilli ismi olan ‘İnegöl Alası’ diye bir değerdir. Dolayısıyla bu değere sahip çıkmak sadece ayçekirdeği üreticisinin değil hepimizin ortak derdidir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X