İnegöl’e yeni pazaryeri

İnegöl’deki çeşitli pazarlara ev sahipliği yapan Mer-Pa’nın çatısının çökmesinin ardından açık alanda kurulan semt pazarında esnafı ziyaret eden Aktaş, yeni Pazaryeri Projesi’ni anlattı.

İnegöl’e yeni pazaryeri

SADULLAH ORGAN

Esnaf ise Belediye Başkanı Aktaş’a dert yandı. Tezgah dağıtımlarıyla ilgili esnafın şikayetlerini dinleyen Aktaş, bu konuda biraz sabırlı olmalarını istedi.

Semt Pazarı’nın geçici olarak Mer-Pa’nın yan ve ön caddesinde kurulacağını belirten Başkan Aktaş, “Belki esnafımız arasında yerinden memnun olmayan arkadaşlarımız olabilir. Akşam olduğunda karanlıkta kalan esnafımız var. Onunla alakalı da arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Sanırım önümüzdeki Perşembe gününden itibaren hiç bir sıkıntı kalmaz” dedi. 

ÜSTÜ OTOPARK OLACAK

Yeni pazarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesiyle bir araya geldiklerini ifade eden Aktaş, “Büyükşehir Belediyemiz bize sadece yıkılan pazaryeri ile ilgili çalışmalar yapacağını söyledi. Bu pazaryeri, büyük ve güzel bir pazaryeri olmasına rağmen, otoparkla alakalı sıkıntılar vardı. Köylü pazarı yerini, buradan kaldırıp arka kısma aldık. Dolayısıyla bir bütünlük içerisinde bunu yapmak için köylü pazarını da artık kapalı hale getiriyoruz. Üstüne de katlı otopark yapıyoruz. Yaklaşık 300 araçlık kısım otopark olacak” diye konuştu.

PAZARYERİ BÜYÜYOR

Projeyle ilgili bilgi veren Aktaş, “Eskiden 12 bin 100 metrekare olan pazaryerimiz, 200 metrekarelik büyümeyle 12 bin 300 metrekare oldu. İçine bebek bakım odası ve mescit de kurulacak. Bu kısmı Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Diğer gördüğünüz kısmı ise buraya eş yapacağız. Uyumlu yapacağız. Bu bina çelik bir bina olacak. Diğeri ise beton bina olacak. Bu kısım İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak. Maliyet olarak beton bina daha maliyetli ama onu da İnegöl Belediyesi olarak biz karşılayacağız” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X