İnegöl’e yeni yol

İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi ile Alanyurt bölgesini birbirine bağlayacak yolun kamulaştırma çalışmaları başladı.

İnegöl’e yeni yol
İnegöl Belediyesi Akhisar, Huzur, Baykoca ve Karalar Mahallelerini içine alan Yeni İnegöl bölgesini Bursa-Ankara karayoluna gerek kalmadan Alanyurt ile bağlayacak yolun kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Akhisar, Huzur, Baykoca ve Karalar Mahallelerinin bulunduğu Yeni İnegöl planlama bölgesini, açacağımız yeni yol ile İnegöl OSB’nin kuzeyindeki arıtma tesislerinin bulunduğu bölgeden İnegöl OSB içine, oradan da Alanyurt bölgesine bağlayacağız. Akhisar bölgesindeki vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak 10 metrelik genişlikteki bu yeni yolun, 1.1 kilometrelik kısmını kamulaştırarak, 1.5 kilometrelik kısmını da ıslah ederek toplamda yaklaşık 2.5-3 kilometrelik ulaşım yolunun kamulaştırma planını, encümen toplantımızda görüştük. Ve bu konuda gerekli resmi işlemeleri ivedi bir şekilde başlattık. Umut ediyoruz ki, 1.5-2 yıllık süre kapsamında burada gerekli kamulaştırma çalışmalarını tamamlayıp, arzuladığımız ve istediğimiz yolu halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

‘HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK’

Yeni yapılacak yol ile Alanyurt Mahallesi’ndeki öğrencilerin Hacı Sevim Mesleki Eğitim Kampüsü’ne gidişlerinin de kolaylaşacağını belirten Aktaş, “Öğrencilerimiz açısından bu yolun hayat bulması önemli bir adım. Özellikle Alanyurt’ta ikamet eden öğrencilerimiz kampüse daha rahat bir şekilde gidebilecekler. Ayrıca kamulaştırma için karar aldığımız yolun hizmete girmesiyle, bu gölgede ikamet eden vatandaşlarımız da büyük bir külfetten kurtulmuş olacaklar. Bu yolun hizmete girmesiyle vatandaşlarımızın hayatı daha da kolaylaşacak” dedi.

 

Bu çalışmanın kesinlikle yeni yerlerin imara açılması anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, “Sadece mevcut imarlı ve planlı iki bölgenin arasında bağlantı alternatifi oluşturma amaçlı bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Yeni yol açma dışında bu bölgede yeni yerlerin imara açılmasının söz konusu olmadığını özellikle belirtmek isterim” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X