İnegöllü çiftçilere toprak tahlili çağrısı

Üretimin daha da artması için İnegöl Ziraat Odası tarafından oluşturulan Toprak, Su ve Yaprak Analiz Laboratuvarı çiftçileri bekliyor. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, tahlilin verimi artırdığını ifade etti.

İnegöllü çiftçilere toprak tahlili çağrısı

SADULLAH ORGAN

Çiftçinin bilinçli tarımsal ürün yetiştirmesini sağlamak istediklerini ifade eden İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Eskiden bilinçli çiftçilerimiz toprak tahlillerini yaptırmak için başka illere gidiyorlardı. Biz bu hizmeti çiftçilerimizin ayağına getirdik. Sadece kargo ücretine tahliller yapıyoruz. İnegöllü çiftçilerden daha çok Bursa’ya bağlı Yenişehir, Gürsu gibi ilçelerden toprak tahlili için başvuranlar oluyor. Mahalle mahalle gezerek toprak tahlilinin öneminden bahsediyoruz. Daha az toprakla daha çok verimin nasıl alınacağını anlatıyoruz” dedi.

GÜBRELEME PROGRAMI

İnegöl Ziraat Odası laboratuvarının toprak, yaprak ve sulama suyu analizi konularında tarımsal üretim ile uğraşan üreticilere hizmet vermek amacıyla 2014 yılında kurulup faaliyetlerine başladığını belirten Başkan Çelik, “Analizlerde kullanılan metotlar uluslararası düzeyde kabul görmüş metotlar olup, özellikle toprak analiz metotlarının ülkemiz topraklarına uygunluğu, değişik üniversite ve araştırma kurumları tarafından kanıtlanmış bulunmaktadır. Toprak analizleri, tarım topraklarının verimlilik potansiyellerini ortaya koymak ve üzerinde yetiştirilecek bitkiler için sağlayacakları bitki besin maddeleri düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmaktadır. Analiz sonuçları yorumlanmakta ve yetiştirilecek bitkilerin besin maddesi gereksinmeleri dikkate alınarak gübreleme programları hazırlanmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X