İnegöllü çiftçinin korktuğu olmadı

İnegöl’de geçtiğimiz günlerde aniden bastıran kar yağışının ardından muhtemel don tehlikesinin yaşanmaması nedeniyle üretici rahat bir nefes aldı.

İnegöllü çiftçinin korktuğu olmadı

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl’de aniden bastıran kar yağışının ardından gece don tehlikesinin yaşanmaması, meyve üreticilerinin yüzünü güldürdü.

22 Nisan Cumartesi günü gece saatlerinde İnegöl’ün kırsal kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı, ilçenin Kurşunlu Mahallesi’ndeki çilek seralarını yıkıp, üreticileri üzmüştü. 23 Nisan Pazar ile 24 Nisan Pazartesi gecesi yaşanması muhtemel don tehlikesi, tarım ürünlerine zarar vermeden geçti. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından yaşanabilecek olası don tehlikesinin geçtiğini, çiftçilerin bir nebze olsun yüzünün güldüğünü ifade etti.

ÇİLEK SERALARI YIKILMIŞTI

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöllü üreticilerimizin önceki hafta sonu yaşamış oldukları zamansız kar yağışı nedeni ile 50 çiftçimizin çilek bahçelerindeki seraların yıkılması neticesinde, büyük maddi zarar yaşanmıştı. 190 bin dekar alanda meyve üretimi yapılan İnegöl’de çiçek açmış olan meyve ağaçlarını, yaşanan kar yağışının ardından don tehlikesi bekliyordu. Herhangi bir don olayı yaşanmadı. Bu da meyve üreticilerimizin yüzünü güldürdü” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X