İnegöllü esnafa 38 milyon TL kredi

İnegöllü esnafın 2017 yılının 10 aylık döneminde İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nden 37 milyon 844 bin lira kredi kullandığı belirtildi.

İnegöllü esnafa 38 milyon TL kredi

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, İnegöllü esnaf ve sanatkarının darda kaldığı veya yatırım yapacağı günlerde yanlarında olmaya çalışan kooperatifin yine esnafın yanında yer alarak desteklerine devam edeceğini söyledi.

2017 yılını değerlendiren Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan, “150 bin lira olan işletme kredileri Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklaması sonrası 200 bin liraya çıkmıştır. Başbakanımız ayrıca 500 bin liralık işyeri ve araç alım kredisi müjdesini vermiştir. Bu kredilerle ilgili genelge elimize ulaştıktan sonra ortaklarımıza bilgi vermeye başladık. İşletme ve işyeri edinme, araç edinme kredi kefaleti toplamı 500 bin lira olacaktır. İşletme kredilerinde vade 5 yıla kadar, işyeri edinme kredilerinde 10 yıla kadar ve araç edinme kredilerinde ise 5 yıla kadardır” dedi.

1 Şubat 2014 tarihi itibariyle 32 milyon lira olan plasmanın bugün itibariyle 80 milyon liraya çıktığını belirten Başkan Tanhan, “Toplam bin 583 ortağımız kooperatifimiz kefaletiyle kredi kullanmaktadır. Genel itibari ile ortak adedimiz 2 bin 214’dür. Kooperatifimizden 2017 yılında esnafımız 37 milyon 844 bin liralık kredi kullandı. Kooperatifimiz aracılığı ile kullandırılan krediler hazine destekli kredilerdir. Faiz oranı yüzde 10 olan bu kredilerin yüzde 5’i hazinece esnafa destek olarak karşılanmakta, kalan yüzde 5’i ise ortak tarafından ödenmektedir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X