İnegöllü firmalardan Dubai çıkarması

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, mobilya sektörüne yeni pazarlar bulmak için çeşitli faaliyetlere imza atan MODEF Fuarcılık, Kazakistan ve Katar’ın ardından Dubaili iş adamları ile mobilyacıları buluşturacak.

İnegöllü firmalardan Dubai çıkarması

15-19 Şubat tarihlerinde Dubai’de yapılacak iş görüşmeleri öncesinde 20 mobilya üreticisi bilgilendirildi. MODEF Fuar Organizasyonu ve Dış Ticaret Sorumlusu Aysun Sanatçı’nın yaptığı sunum öncesinde konuşan MODEF Fuarcılık Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl mobilyasının gelişmesi için önemli yatırımlar yapıldığını söyleyerek, “MODEF bu yatırımlardan biridir. Şirketleşme sürecinden sonra da önemli yatırımlar yapıldı. MODEF, yurtdışında ajanslar marifetiyle alım heyetlerini getirme adına maddi ve manevi külfetlerin altına girdi. Geçen sene iki iş gezisi yaptık” dedi.

Belediye olarak mobilyada yeni pazarlar için lobi ve tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ifade eden Aktaş, “Şubat ayında Dubai’de ticari görüşmeler yapılacak. Yeni pazarlara açılmamız lazım. Bununla alakalı hem KOSGEB, hem de MODEF desteği ile birtakım çalışmalar yapıyoruz. Reklam bütçesini arttırıyoruz” diye konuştu.

Aktaş, Ortadoğu ve Afrika’nın İnegöl için önemli ve rantabl kullanabilecek pazarlar olduğunu kaydetti. Kasım fuarında Dubai’li 67 firmayı MODEF Fuarcılık olarak İnegöl’de ağırladıklarını, 15-19 Şubat tarihleri arasında 20 İnegöllü mobilya üreticisini Dubaili firmalarla buluşturacaklarını kaydeden Aktaş, daha sonra Dubaili firmaları İnegöl’e davet ederek, Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle bu görüşmeleri ihracata dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

MODEF tarafından hazırlanan 15-19 Şubat Dubai programı ile mobilyacılara bilgi verilip, modefdubai.com adlı internet sitesinin tanıtımı yapıldı. 40 farklı Dubaili firmanın online randevu sistemi üzerinden İnegöllü firmalarla buluşturulması için mobilyacılara özel şifreler verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X