İnegöllü iktidardan memnun, muhalefetse inançlı

İnegöl’de muhalefet partileri, hummalı bir şekilde seçime hazırlanıyor.

İnegöllü iktidardan memnun, muhalefetse inançlı

MHP’nin hedefi en az 9 milletvekiliyken, CHP’liler, en iyi sandık sonucuyla seçimden çıkacaklarına inanıyor. Diğer ilçelere göre, AK Parti İlçe Başkanlığı’nda derin bir sessizlik vardı. AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel’e ulaşılamıyor. İnegöllüler, genel olarak iktidardan memnun. İnegöl İlçe Temsilcisi Sadullah Organ, ilçede sorunlar olmasına rağmen, siyasi tablonun değişmeyeceğini düşünüyor. MHP İlçe Bşakanı Müfit Besler, “1999’da olduğu gibi, kitlelerin bize doğru yönelişi var. Hedefimiz de en az 9 milletvekili” derken, CHP İlçe Başkanı Engin Başer, “Biz, ne dediysek, doğru çıktı. Halkı kandırmadık, iktidar olmak uğruna yalan söylemedik. Çalışmalarımızın karşılığını, genel seçimlerde alacağız” dedi.

 

“HEDEFİMİZ 9 MİLLETVEKİLİ”

 

Bursa’nın en büyük ilçelerinden biri olan İnegöl’deyiz.

Canlı ekonomisi, doğal güzellikleri ve bir çok ilden daha kalabalık nüfusuyla İnegöl, sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin de önemli ilçelerinden biri.

İnegöl’de ilk durağımız, MHP oluyor.

MHP İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Müfit Besler, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra, büyük beklentiler içine girdiklerini, ancak aradan geçen 1 yıllık zamanda, beklentilerin karşılanmadığını söyledi.

Bunun da ilçe halkına olumsuz yansıdığını belirtti Besler.

7 haziran seçimlerini çok önemsediklerini anlatan Besler, sözlerine şöyle devam etti:

“7 Haziran seçimleri hem bizim için hem de Türkiye için çok önemli. İlçe ve il teşkilatı olarak hedefimiz, bu seçimde en yüksek oyu alıp, partimizi iktidara taşımak. Listemizde, eski il başkanımız Hasan Toktaş ve son yerel seçimlerde 46 bin oy alan belediye başkan adayımız Fikret Fidan olmak üzere, 2 İnegöl kökenli adayımız var. Hedefimiz,en az yüzde 25 oy almak. Bu oy oranına ulaşıp, 5 ve 6’ıncı sıralarda yer alan 2 İnegöllü adayımızı Meclis’e göndermeyi hedefliyoruz. Aslında 18 milletvekilinin tümüne talibiz. Hedefimiz de en az 9 milletvekili. 1999’da olduğu gibi, kitlelerin bize doğru yönelişi var. Vatandaşlar, Meclis’te bize daha çok ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Bizler, görevimizi yapıp, en yüksek oy oranına ulaşmak istiyoruz.”

 

————–

 

“HALK, CHP’NİN ÇALIŞMALARINI GÖRECEK”

 

İnegöl’de MHP’de sonra CHP İlçe Başkanlığı’na uğruyoruz.

CHP İnegöl İlçe Başkanı, 3 kadın ilçe başkanından biri olan Engin Başer.

Engin Başer, Turan Neşe’nin milletvekili aday adayı olmasından sonra, ilçe başkanlığına atandı.

Sözlerine İnegöl’ün sorunlarına değinerek başlıyor Başer.

İlçenin büyük sorunları olduğunu öne süren Başer, 45 ilden büyük olan İnegöl’de il olma beklentisi varken, ilçenin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığını hatırlattı.

Ulaşımdan, eğitime varıncaya kadar, ilçenin çok sayıda sorunu olduğunu ifade eden Başer, özellikle Büyükşehir Yasası’yla birlikte köylülerin büyük sorunlar yaşadığını kaydetti.

Büyükşehir Yasası çıkmadan önce, halka bu sorunlarla karşılaşacaklarını söylediklerini de anlatan Başer, “Biz, ne dediysek doğru çıktı. Halkı kandırmadık, iktidar olmak uğruna yalan söylemedik” dedi.

Başer, yaptıkları çalışmaların karşılığını, genel seçimlerde alacaklarını ve 7 Haziran’da en iyi sonucu elde edeceklerini belirterek, sözlerini tamamladı.

 

OLAY İnegöl Temsilcisi Sadullah Organ

 

Genel secimler öncesinde İnegöl’de siyasi tablonun değişimesi beklenmiyor. İktidar partisinin temsilcileri 12yıllık icraatlarıyla seçmeni yanına çekmeye çalışırken, CHP ve MHP’nin en önemli kozu, özellikle orta kesimin ekonomik sıkıntılarına yönelik vaatleri anlatıp, onları yanlarına çekmek.  Bu arada ekonomisi ve gelişmişliğiyle Türkiye’de söz sahibi olmayı başarmış olan İnegöl’ün Büyükşehir’e bağlanmasıyla yaşanan süreci vatandaşlar halen kabullenmiş değiller. Her ay otomatiğe bağlanan sudaki fiyat artışları, emlak vergisinde yüzde yüze yakın artış,  orta gelir düzeyindeki  vatandaşın cebinden daha fazla para çıkmasına yol açıyor. İnegöl Belediyesi sorunlarını kendi çözmeye çalışırken, önemli birimlerin devredilip Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolüne geçmesi, vadedilen hizmetlerin yapımını uzatıyor. 1 yılı geçen yerel seçimlerin ardından Beylik Hanı inşaatı, Merkez Pazar Yeri ve alt yapı konusunda sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin atacağı adımların gecikmiş olması da vatandaşların,”bizi neden Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağladınız” diye sormasına yol açıyor. Bu durum sandığı çok fazla etkiler mi, bunu hep birlikte göreceğiz. Ancak şu bir gerçek ki, seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen, vatandaş havaya girmiş değil. Ekonomik sıkıntılarla  uğraşmaktan seçimlerle ilgilenecek zamanları yok. Kimin oylarını arttıracağını soracak olursanız sessiz kesimin belirleyici olacağına inanıyorum. Bugüne kadar değişmeyen tablo, AK Parti’nin 1’inci parti olma özelliğini korumaya devam etmesi. Yeniden milletvekili seçilmesi söz konusu olan Hüseyin Şahin’in İnegöl’ün adayı olarak Ankara’da temsil edilecek olmasına olumlu bakılıyor. İnegöllü Fikret Fidan ve Hasan Toktaş’ın, sıralamadaki yerlerini beğendiğini söylemek çok zor. CHP’de ise Erkan Dönmez’in 15’inci sıradan aday olması önemsenmiyor. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin, birlikte girecekleri secimlerde barajı aşabilmek için, yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını görüyorum.Özetle, İnegöl’de sakin geçen secim çalışmaları olgun bir havada sürüyor. Kalan süre içinde, oy oranlarının değişmesi konusunda daha çok parti genel başkanların konuşmalarının seçmeni etkileyeceğine inanıyorum.

 

Halkın Görüşü

 

-İki yakamızı bir araya getiremiyoruz. Siyasetçiler bugüne kadar dar gelirliler için ne yaptı?

-Ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun.

-Ülkenin durumu iyi, sıkıntı yok.

-Hayatımızdan memnunuz, bir sorun yok.

-Oyum AK Parti’ye.

-Birbirlerine karşı hakaret etmesinler, dürüst olsunlar

-İnandırıcı vaatlerde bulunsunlar, 4 ay sonra diyecekler, para bitti. Bizi mi kandıracaklar?Köprü yapacağım, yol yapacağım desinler.

-Devlet ve millet için çalışsınlar.

-İçimizde o kadar gariban varken, neden Suriyelilere bakıyoruz?

-İnsanlar, geçmişlerine bakması lazım. Geçmişte nasıl yatırım yapılmış, bugün neler yapılıyor? Ben sağlık karnesi almak için 3 gün Bursa’da kalmıştım.Şimdi her yerde herkes istediğini alıyor.

 

Fotoğraflar: Sadullah Organ

Gürsu’da iktidar da muhalefet de bilenmiş. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…


Kestel’de yüksek hedefler. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…


Karacabey’de zorlu seçim. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X