İnegöllü kuyumcular alım satımı durdurdu

İnegöl’deki kuyumcular, darbe girişimi nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş yüzünden pazartesi gününe kadar işyerlerini açmama kararı aldı.

İnegöllü kuyumcular alım satımı durdurdu

Darbe girişimi nedeniyle küçük altın fiyatlarında 8 liralık bir yükseliş yaşandı. Cuma günü 207 liradan satılan küçük altın, dün sabah ise 215 liradan satışa çıkarıldı. İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, bu durum sonrasında bir basın açıklaması yaptı. Toplumun menfaatini ön planda tutan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Emre, ‘Dünden beri ülkemizde arzu edilmeyen durumlar yaşandı. Yönetim kurulumuz ve arkadaşlarımızla yaptığımız istişare sonucunda pazartesi gününe kadar alış satışlarımızı durdurma kararı aldık’ dedi.

Düğün sezonu olduğu için tepki aldıklarını da kaydeden Emre, ‘Konu menfaat konusu değil. Toplumun sağlığı açısından bu kararı almış durumdayız. Halkımızın bizi anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz’ diye konuştu.

Bursa Kapalıçarşı’da dün gram altın 130, çeyrek altın 212, cumhuriyet altını ise 865 liradan satışa sunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X