İnegöllü mobilyacı gözünü dev pazarı gözüne kestirdi

Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden İnegöl, hedef büyütmeye devam ediyor.

İnegöllü mobilyacı gözünü dev pazarı gözüne kestirdi

SADULLAH ORGAN

 

Alanında dünyanın en büyük fuarlarından olan ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ‘Shangai-CİFF Furniture China Fuarları’nda Türkiye’den 33 firma boy gösterirken, bunların 15’ini İnegöllü şirketler oluşturdu. Fuarda 2 milyon dolarlık bir ticaret bağlantısı yapıldığını ifade edildi. Mobilya Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (MOSFED)  Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün yükselen ve bilinirliği artan bir pazar olduğunun altını çizdi. Mobilya ihracatında Türkiye’nin 12’inci sıraya yerleştiğini vurgulayan Güleç, ”Çin bizler için önemli bir pazar. İlk kez Türkiye’den 33, İnegöl’den toplam 15 firmanın katılmış olması gurur verici bir gelişme. 2 milyon dolarlık bağlantı yapılmış olması başlangıç olarak önemli buluyorum” dedi.

ZENGİN KESİME YÖNELİK

Çin’in özellikle zengin kesimine yönelik yüzde 10’luk pazarına Türkiye olarak talip olduklarının altını çizen Güleç, ”Kalitemiz bu pazara girilmesinde önemli rol oynamakta. Gelecek yıllarda Türkiye olarak buradaki fuarlarda daha fazla söz sahibi olacağımızı söyleyebilirim” diye konuştu. Sektör için en önemli etkinliklerden biri olan ‘Uluslararası CNR İMOB Fuarı’ hakkında da bilgi veren Ahmet Güleç, katılımcıları 27 Ocak 2016’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ve MOSFED’in ev sahipliği yapacağı ‘3.Dünya Mobilya Kongresi’ne de davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X