İnegöllü mobilyacı Hindistan’a açılıyor

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ önümüzdeki hafta Hindistan’da gerçekleştirilecek fuarda 40 firmayla İnegöl mobilyasını tanıtacaklarını söyledi.

İnegöllü mobilyacı Hindistan’a açılıyor

ABDULLAH TANIŞ

Hindistan’ın Mumbai şehrinde 22-24 Kasımda düzenlenecek India International Furniture Fair Mobilya Fuarı’na katılacaklarını açıklayan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Hindistan gerek nüfusu gerekse mobilya ithalat rakamları olarak mobilya sektörümüzün yükselen hedef pazarlarından biri. Biz gerek İMOS çatısı altında gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonu olsun, gerekse MODEF fuarlarımıza getirdiğimiz Hintli mobilya ithalatçıları ile pazarı test etmeye ve ticaret yapmaya başlamıştık. Bu yaptığımız çalışmalar ile gördük ki, İnegöl mobilyası ve Türk mobilyası Hindistan’da karşılık buluyor. Gelen Hintli mobilya ithalatçılarından aldığımız geri dönüşler çok olumlu” dedi.

ALTERNATİF OLDUK…

Hindistan’ın genel olarak alımlarını Çin’den yapan bir ülke olduğunu ifade eden Uğurdağ, “Ancak Türk mobilyası ile tanıştıktan sonra biz Çin’e karşı gerek kalitemizle gerekse fiyatlarımızla güçlü bir alternatif olarak kabul edildik. Bütün bu gelişmelerden sonra Hindistan’da başlattığımız çalışmaları bir üst seviyeye çıkarabilmek için Hindistan’ın en önemli mobilya fuarı olarak gösterilen India International Furniture Fair’e üyelerimizle birlikte katılım göstermeye karar verdik” değerlendirmesinde bulundu.

Mumbai fuar kompleksinde yaklaşık 12 bin metrekarelik holde fuara katılacaklarını ifade eden Uğurdağ “Amacımız Hintli mobilya ithalatçılarına ulaşıp mobilya fuarımızı ziyaret etmelerini sağlamak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X