İnegöllü mobilyacılar 600 fidan dikti

İnegöl Mobilyacılar Odası’nın 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle, oda adına “50. Yıl Hatıra Ormanı” oluşturuldu. Boğazköy Barajı kenarındaki alana 600 üye adına 600 fidan dikildi.

İnegöllü mobilyacılar 600 fidan dikti

SADULLAH ORGAN

Fidan dikim etkinliğine Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İlhan Cavcı, İnegöl Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Kaya, Mobilyacılar Odası eski Başkan ve yöneticileri, oda üyeleri ile Dörtçelik Mesleki ve Teknik Lisesi’nden bir grup öğrenci katıldı.

40-50 YILDA KESİME HAZIR HALE GELİYOR

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İnegöllü mobilyacılar olarak, endüstride kullanmak ve yakacak ihtiyacı için ormanlarımızdan 100 yıldan beri faydalandık. Fakat çok bereketli ormanlarımız olduğu için bu kadar ağacın kesildiğini, kimsenin farkına bile varmadığını düşünüyoruz. Endüstriyel alanda kullandığımız kayın ağacı en az 40-50 yılda kesime hazır hale geliyor. Bakıyoruz her yer yine orman. Kendi kendine yetişen kayın ağaçlarımız var. Odamızın 50. yıl anısına bir hatıra ormanı düşündü” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X