İnegöllü mobilyacılara Bakan Avcı’dan teşekkür

Mesleki eğitimin önemini vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önümüzdeki süreçte mesleki ve teknik eğitime daha çok önem vereceklerini söyledi.

İnegöllü mobilyacılara Bakan Avcı’dan teşekkür

SADULLAH ORGAN

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’ne 300 bin lira değerinde makine, teçhizat ve ekipman hediye eden İnegöllü mobilyacılar ile makamında bir araya geldi.  

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, dernek üyesi mobilyacılardan kampüsteki teknik okulların atölyelerinin ihtiyacı olan çeşitli makineler ve ekipmanları temin ederek sosyal donatı alanlarını tefriş ettirdi. Toplam 15 işadamı ve İnegöl Mobilyacılar Odası’ndan sağlanan malzemeler geçen hafta kampüsteki okul ve atölyelerde kullanılmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dernek üyelerini Ankara’ya davet ederek  işadamlarına teşekkür etti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın da hazır bulunduğu ziyarette, kampanya katkı koyan işadamlarına plaket vererek teşekkür eden Bakan Avcı, “Eğitim çok önemlidir. Özellikle Mesleki ve teknik eğitim hızla sanayileşen ülkemiz için daha da önemlidir. AK Parti iktidarları döneminde eğitime çok büyük kaynaklar ayırdık ve ayırmaya devam ediyoruz. Buna ek olarak Mesleki ve teknik eğitimin önündeki katsayı engelini ortadan kaldırarak gençlerimizin önünü açtık. Önümüzdeki süreçte mesleki ve teknik eğitime daha çok önem vereceğiz’ dedi.

DAHA DONANIMLI OLDU

İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mesleki Teknik Eğitim Kampüsü için hayırsever işadamı Mehmet Yıldız ile görüşerek eksiklerinin giderildiğini ifade eden Milletvekili Hüseyin Şahin de, alt yapı, çevre düzenlemesi ve yolların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, iç tefrişatı ve eğitim kadrolarının da Milli Eğitim Bakanlığı’nca sağlandığını söyledi. Şahin kampanyaya katılan mobilyacı işadamlarının sağladığı kaynaklarla atölyelerini daha donanımlı hale geldiğini anlattı. 

ÜYELERİMİZE MİNNETTARIM

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ise Hacı Sevim Yıldız Mesleki Teknik Eğitim Kampüsü’nün mobilya sektörünün ihtiyacı olan ara teknik elemanları yetiştirecek güzide bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Milletvekili Hüseyin Şahin’den gelen talep üzerine harekete geçtiklerini ve okulun makine ve ekipman ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve bazı sosyal donatı alanlarını tefriş ettirdiklerini söyleyen Uğurdağ, “Ben bu konuda hassas davrandıkları için tüm üyelerimize minnettarım. Bundan sonraki süreçte de kampüsle irtibat halinde olacağız ve üzerimize düşen her türlü katkıyı olanaklarımız ölçüsünde yerine getireceğiz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X