İnegöllü üretici fiyattan memnun değil

İnegöllü şeftali üreticileri verimin yüksek olmasına rağmen, fiyatların düşük olmasından yakındı.

İnegöllü üretici fiyattan memnun değil

İnegöl’ün şeftalisiyle ünlü İsaören Mahallesi’nde üreticiler verimin yüksek olmasına rağmen tarlada 1-1,5 liraya satılan şeftalinin en az 2 ile 2,5 lira olmasını istedi. Kırağı nedeniyle birçok yerde şeftalinin verimi düşerken, İsaören’de verim geçen yıla oranla iki kat arttı. İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “Bu yıl şeftali de verim çok güzel. Bizim tahminimizden daha yüksek bir rekolte var. Fakat şu anda fiyatlarla ilgili biraz sıkıntımız var, beklediğimiz seviyenin çok altında” dedi.

Maliyetlerin yükselmesinden yakınan Ulu, “Önceden yevmiye olarak çalıştırdığımız kişiler günde 20-30 liraya çalışırken, şuanda 50 ile 80 lira arasında yevmiye alıyorlar. Bugün bir işçi 100-150 kilo arasında şeftali toplar. Bunu biz 1,5 liradan verdiğimiz zaman işçiyle ortaklaşa çalışıyormuşuz gibi oluyor” diye konuştu.

6 TON ÜRÜN BEKLİYORUZ

Antalya, İzmir ve İstanbul’a şeftali verdiklerini ifade eden Erhan Ulu, “Ağırlık İstanbul’da ama Antalyalı büyük bir firma da ürünlerimizi iki yıldır alıyor. Geçen yıl yaklaşık 2 bin 500 ton şeftali toplamıştık. Bu sene 6 bin ton civarında ürün bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X