İnegöllü üretici seraları inceledi

İnegöl Belediyesi tarafından ilçe tarımına katkı olması amacıyla, İnegöl kırsalında seracılığı geliştirerek daha kaliteli ve yüksek rekolteli üretimin sağlanması için Anamur’a gezi düzenlendi.

İnegöllü üretici seraları inceledi

İnegöl Belediyesi’nin organizasyonu ile Mersin Anamur’a teknik bir gezi düzenlendi. Sera ortamında çilek yetiştiriciliği ile ilgili geziye İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru başta olmak üzere İnegöl’ün en yoğun çilek üretim bölgesi olan Kurşunlu ve civar mahallelerden seracılık ile uğraşan 40 üretici katıldı. Üreticiler, sektördeki yenilikleri görme fırsatı buldular. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar bir tarım şehri. Özellikle köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TARIMSAL VERİMLİLİK

Tarımsal verimliliğin artırılması ve İnegöl’ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında, her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğini ifade eden Aktaş, “Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin şehrimizin tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz” diye konuştu.  Aktaş, bu kapsamda sektörün yenilikçi yapısını görmek amacıyla belediyenin organizasyonu ile Anamur Belediyesi ve Anamur Ziraat Odası ev sahipliğinde düzenlenen teknik gezide, seralarda; sera kurulumu, seraların hazırlanması, ısınması, havalandırılması gibi konuların değerlendirildiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X