‘İnegöl’ü ilmek ilmek dokuduk’

Hizmetteki 13’üncü yılı değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tüm dikkatleri üzerine çeken, tüm engelleri el birliği ile aşan İnegöl’ü, ilmek ilmek dokuduk” dedi.

‘İnegöl’ü ilmek ilmek dokuduk’

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmetteki 13’üncü yılı değerlendirdi. İnegöl Belediyesi hizmetlerinin yer aldığı sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Alinur Aktaş, insan odaklı bir yerel yönetim anlayışı ortaya koyduklarını anlattı. 

Aktaş, ‘Gece gündüz demeden hizmetlerimizi sürdürdük. Seçim beyannamemizde ne söz verdiysek tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm dikkatleri üzerine çeken, tüm engelleri el birliği ile aşan İnegöl’ü, ilmek ilmek dokuduk’ dedi.

İnegöl’de yaşayan insanların mutlu olduğu sistemi ortaya çıkarmak arzusunda olduklarını ifade eden Aktaş, “Azalan bir enerji değil, artan heyecan ve enerjimizi, tüm İnegöl, Bursa ve Türkiye görecek. 13 yıllık süreçte ben demeden biz olgusunu öne çıkaran bir görev yerine getirdim. Tabii ki, ben tek başıma bir hiçim, biz bir ekibiz. İlçe başkanım ve ilçe teşkilatımız buradalar, onların katkılarını ve eleştirilerini asla ve asla yok sayamam. Burada bir başarı var, bu başarı hepimizin” diye konuştu.

TURİZM PARLAYAN YILDIZ

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu dönemde tüm hızıyla devam eden projelerimiz var. Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği yapıyoruz. Bursamızın örnek sahipsiz hayvan ve bakım tedavi merkezi olacak merkezimiz, Yeni İnegöl diye tabir ettiğimiz Baykoca’da pazaryerimiz, belediye eski başkanlarımızda Mehmet Çıracı’nın adını verdiğimiz otoparkımız, Ayçekirdeği Masal Köyü Parkımız, DOSTUM Kampçılık Eğitim Merkezimiz. Bu projelerimiz de bu yıl içinde bitirilerek hayata geçirilmiş olacak. Belediye başkanı olarak ekibimle beraber yaptığım çalışmalar bunlar. Biz artık turizmi çok konuşmaya başladık. Turizm ile ilgili hayal ve heyecanımız var. 

Termal turizmde Oylat, tarihi turizmde Ortaköy kervansarayı, kültür turizminde kent müzesi, DOSTUM’u da eklersek, tüm bunlarla beraber yükselen değer İnegöl’ü, iyi yerlere getirmenin gayreti içindeyiz. Yeni oluşturduğumuz turizm tanıtma platformu ile beraber, çeşitli güzelliklerimiz ile inşallah turizmde İnegöl’ün başarılarını ve İnegöl’ün ekonomik anlamda yansımalarını göreceksiniz. Köfte, kaplıca ve mobilyasına destek olacak olan turizm, yeni süreçte parlayan yıldız olacak” dedi.

YENİ İNEGÖL…

Spora verilen desteklere de değinen Başkan Aktaş, tek amaçlarının hizmet olduğunu kaydetti. Aktaş, “Vahşi depolama yapılmış, bununla alakalı 3 milyon 600 bin TL para harcayıp botanik parka çevirdiğimiz gibi, düzenli depolama yapan çevre konusunda duyarlı belediyeyiz. Bursa’nın merkezinden sonra en büyük hastane bizde. İnegöl büyüklüğünde bir İnegöl geliyor. 40-45 bin civarında bir nüfus var. Yeni İnegöl’ün daha da gelişeceğini ifade etmek istiyorum. İnegöl’ün sanayi olarak da, konut olarak da büyüyeceği alanlar belli” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, ustalıktan sonraki dönem için planlarıyla ilgili bir soru üzerine de, “Allah bana 3 dönem başkanlık nasip etti, bu süreçten. Allah kimseyi kaldıramayacağı yükün altına sokmasın. Farklı bir oluşum ortaya çıkarsa, buna da hazırız. Ben sadece işimizi yapıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X