İnegöl’ün büyük projesi başlıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meydan ve belediye hizmet binası çalışmalarının başladığını bildirdi. Aktaş, projenin 49 milyon liraya ihale edildiğini, 2018 yılı ekim ayı sonunda hizmete açılacağını aktardı.

İnegöl’ün büyük projesi başlıyor

ABDULLAH TANIŞ

Meydan ve belediye hizmet binasıyla ilgili ulusal proje yarışması yaptıklarını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdi. 

2018 yılının ekim ayında meydan ve hizmet binasını hizmete açma hedefinde olduklarını belirten Aktaş, “Biz sadece belediye binası yapmıyoruz. Biz aynı zamanda kent meydanı yapıyoruz. Proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar yapıyoruz. Marka kafe ve restoranımız olacak. Sergi salonlarımız, meclis salonlarımız var. Bodrumdaki otoparkı 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanımız 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare, toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanımız var. Belediye meydanı alanı 15 bin 600 metrekare, heykel alanı 9 bin 600 metrekare, uygulama inşaat ve peyzaj alanı 32 bin metrekare. İşlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alandan bahsediyoruz” dedi.

Meydan ve belediye hizmet binasının şehre vizyon katacağını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Aktaş, “Kurşunlu ürün toplama merkezi hazır. Kurşunlu futbol sahamız da son aşamada. Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğimiz yüzde 75’ler seviyesine geldi. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımız yüzde 70’ler seviyesinde. DOSTUM kamp merkezimiz yüzde 50 seviyesinde.  5. Mevsim Sanat Merkezi’ndeki şehit ve gazi yakınlarının çocuklarının eğitim alacağı kreşimiz de inşallah okulların açılması ile beraber hizmet verecek. Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahalleleri’nin hizmetine sunulacak kapalı otoparklı pazaryerimiz de şuan yüzde 30’lar seviyesinde” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Turgutalp Mahallesi muhtarlığı arkasındaki binalardan başlayacağını aktaran Aktaş, 11 bin metrekare alan içerisinde 5 kat sınırlı kentsel dönüşümün yapılacağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X