İnegöl’ün gururu

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Peru’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda 62 kiloda dünya yedincisi olan İnegöl Belediyespor sporcusu Ferhat Ali Yazıcı’yı yarım altınla ödüllendirdi.

İnegöl’ün gururu

SADULLAH ORGAN  

İnegöl olarak ticarette, sanayide önemli başarılara imza attıklarını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Belediyespor uygulamasının ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha da görüyoruz. Belediyespor bünyesinde 9 branşımız var. Halter branşında her ne kadar ilk 3 olmasa da hem milli takımda mücadele eden dünya 7.’liği de olsa bir derece alan Ferhat Ali Yazıcı’nın başarısı gelecek için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

HAZIRLIKLAR SÜRECEK

Peru’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda 42 ülkeden 200 civarında sporcunun katıldığını belirten Başkan Aktaş, “Biri İnegöl’den Ferhat Ali Yazıcı kardeşimiz, biri de Bursa’dan olmak kaydıyla Türkiye’den de 5 sporcu şampiyonaya katıldı. 1999 doğumlu olan 62 kiloda mücadele eden Ferhat Ali Yazıcı koparmada 110 kilo, silkme de 130 kilo olmak üzere toplam da 240 kilo ile dünya 7.’si oldu. Sporcumuz 3 yıldır Belediyespor bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi de Ankara’da Genç Milli Takım hazırlık kampına katılarak Gençler Dünya Şampiyonası’na hazırlıklarına devam edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X