İnegöl’ün hava kalitesi doğalgazla değişecek

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin hava kalitesinin doğalgazla artacağını ve daha yaşanabilir bir şehir olacağını söyledi.

İnegöl’ün hava kalitesi doğalgazla değişecek

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İngaz Genel Müdürü Faruk Coşkun ile bir araya geldi. Cerrah Mahallesi’ne doğalgaz götürme ile ilgili sürecin ilerlediğini söyledi. Aktaş, “Yeniceköy’den başlayan çalışmanın diğer mahallelerde de gerçeklemesini temenni ediyoruz. Islah OSB’lerimizle alakalı doğalgaz süreci de gerçekleşecek. İnşallah İnegöl’ün hava kalitesinin artması, insanların hayatının kolaylaşması noktasında da standartlar daha fazla yukarıya çıkartılarak, daha da yanabilir bir şehir olacaktır” dedi.

50 BİN 500 HANE GAZ KULLANIYOR

İngaz Genel Müdürü Faruk Coşkun ise, 2004 yılından bugüne kadar İnegöl’de 560 kilometre kazı yaptıklarını aktardı. Coşkun, “Sokak arasında ve insanların yaşadığı bölgelerde şehir içi şantiyeciliği yaptık. İnegöl’ün hava temizliğine de katkı sağlamış oluyoruz. İnegöl’ün havası hem yaşam tarzı hem de atmosfer olarak değişti. İnegöl’de Yenice hariç 54 bin 500 abonemiz var. 49 bin 500 de gaz kullanıcımız var. Yeniceköy Mahallesi’nde de bin abonemiz olmuş. 850 gaz kullanıcısı var. İnegöl’de toplamda 50 bin 500 hane gaz kullanıyor. Bu da İnegöl’de 50 bin 500 konutun kömür bacasının kapatılıp atmosfer dostu yakıtın kullanılarak havanın daha temiz olması anlamına geliyor. 2016 yatırım programında yer alan Cerrah Mahallesi’ne de gaz ulaştıracağız. Cerrah Mahallesi’nin yüzde 70’ine yakın bölümü de 2016 yılında gaza kavuşacak. 2016 yılı içerisinde Yeniceköy Mahallesi’nin de tamamı bitmiş olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X