İnegöl’ün havası masaya yatırıldı

İnegöl’ün hava kirliliği Vali Karaloğlu’nun da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Karaloğlu, “Havamızı, toprağımızı, suyumuzu temiz tutmak zorundayız” diye konuştu.

İnegöl’ün havası masaya yatırıldı

SADULLAH ORGAN

İnegöl’ün hava kalitesi, İnegöl’de düzenlenen geniş kapsamlı bir toplantıda ele alındı. 

Vali Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Eyüp Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, OSB Müdürü Erol Eruğur ile çevre mühendisleri, Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’dan Marmara Bölgesi Temiz Hava Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı. 

Bursa merkez ve İnegöl’ün hava kalitesinin diğer ilçelere oranla daha sorunlu görüldüğünü belirten Vali Münir Karaloğlu, ilçenin hava kalitesinin düzelmesi için gerekenlerin yapılacağını ifade etti. Isınma ve sanayide kullanılan kalitesiz kömür, tekstil ve mobilya sanayiinde sanayi atıklarının ısınmada kullanılması ve yakılarak bertaraf edilmesinin önemine değinen Karaloğlu, kurumlara bu konuda sorumluluklar yükleyeceklerini ifade etti. Vali Münir Karaloğlu, “Gelecek nesillerimiz adına havamızı, toprağımızı ve suyumuzu temiz tutmak ve korumak zorundayız. İnşallah bu toplantıdan sonra alınacak kararlar ile hava kalitemiz daha sorunsuz bir hale gelecektir” dedi.

ÖNLEMLER ANLATILDI

Toplantı İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Makine Mühendisi Selçuk Yalçın da ilçenin hava kalitesi ile ilgili bilgilendirme yaparak hava kalitesinin artırılmasına yönelik alınacak tedbirleri anlattı.

Sanayi atıklarının yakma amaçlı kullanılmaması ve vatandaşa verilmemesi gerektiğini ifade eden Yalçın sanayi tesislerinin çevre denetimlerinin de önemine değinerek, katı yakıtlı kapasite artışlarına izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X