İnegöl’ün hayali gerçek oluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İnegöl Üniversitesi ile ilgili onay verdiğini belirten Şahin, projenin en kısa zamanda hayata geçirileceğini açıkladı.

İnegöl’ün hayali gerçek oluyor

SADULLAH ORGAN-GÜRHAN ADANA

İTSO yönetimini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e üniversite kazandırmak için kolları sıvadıklarını bildirdi. 

Şahin, “İnşallah yeni dönemde kısa süre içerisinde ihtiyaçlarımızın ne olduğu anlayışı ile içinde bir tane Tasarım Fakültesi’nin olduğu proje üzerinde çalışıyoruz. Zaten İşletme Fakültemiz var. Üniversite çatısı altında çok devasa bir projemiz var. Başarabilirsek onu da yapacağız” dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olur verdiğini dile getiren Şahin, “Hem kendimizi hem de geleceğimizi, umutla bakan bir nesil olarak hazırlamak istiyoruz. Bunu yapmak için her şeyimiz hazır. Başbakanımıza durumu arz ettim, kendileri olur verdi. YÖK başkanımızla görüştüm. Uludağ Üniversitesi’nin buradaki yüksekokul ve fakültenin İnegöl’e devriyle ilgili onay vermesi gerekiyordu, onlarda onay verdi. İnşallah yeni dönemde İnegöl’de, adı İnegöl Üniversitesi mi olur, İnegöl Turgutalp mi, yoksa kurtuluş günü olan 6 Eylül Üniversitesi mi olur, şehrin dinamiklerinin karar vereceği güzel bir üniversitemiz olacak” ifadelerine yer verdi. 

UÇAK SEFERLERİ

İncelemelerde bulunduğu Yenişehir’de de açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Millevtekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Uluslararası Havalimanı’ndan Erzurum, Trabzon ve Ankara’ya seferler düzenlendiğini hatırlatarak, Diyarbakır, Urfa, Muş, Ağrı, Antalya, Balkanlar ve Kafkaslar’a da seferlerin planlandığını ifade etti. Yenişehir Uluslar arası Havalimanı’nın daha da aktif olacağını belirten Şahin, “Yenişehir-Bilecik yolunun tamamlanması ve Kütahya bölgesinde yolların iyileştirilmesiyle birlikte ,Yenişehir Havalimanı’na daha çok yolcu gelecek. 3 milyonluk Bursa’nın nüfus potansiyeli çevredeki bu illerle 4-5 milyonluk bir nüfus potansiyeline ulaşacak” dedi.

Yapılan ve yapımı süren projelerle ilgili de bilgi veren Şahin, TSE’nin, Oto Test Merkezi temelini çok yakında atma düşüncesi bulunduğunu ifade etti. Şahin, Bursa yolu üzerine inşa edilmesi planlanan yeni hastane binasının yer sorununun da çözümlendiğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X