İnegöl’ün hayvancılık rakamları çıkarıldı

İnegöl’de faaliyet gösteren 2 binin üzerindeki yetiştiricinin, küçük ve büyükbaş olmak üzere toplam 64 bin 200 hayvan yetiştirdiği belirtildi.

İnegöl’ün hayvancılık rakamları çıkarıldı

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl’de tarımın ve hayvan yetiştiriciliğinin önemli seviyelere geldiğini belirten İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, “2 binin üzerinde çiftçimiz hayvan yetiştiriciliği yapıyor. İlçemizde 40 bin kıvırcık melezi cinsi, 4 bin yerli, bin 700 merinos cinsi olmak üzere toplam 45 bin 700 adet küçükbaş, 15 bin adet siyah alaca, montofon, simental cinsi, 3 bin 500 yerli olmak üzere 18 bin 500 büyükbaş hayvan var” dedi.

İPEKBÖCEĞİ DE VAR

İlçede ayrıca 220 bini yumurtacı, 265 bin etlik olmak üzere 485 bin piliç yetiştirildiğini aktaran Aksakallı, İhsaniye Mahallesi’nde 30 çiftçi ailesinin damızlık olarak ipekböcekçiliği yetiştiriciliği yaptığını, arıcılıkta ise İnegöl genelinde 6 bin 400 adet kovanda bal üretimi yapıldığını bildirdi.

2015 yılı sezonu ‘Yem Bitkileri Desteklemesi’ başvurularının başladığını belirten İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, geçtiğimiz yıl 400 civarında çiftçinin bu destekten yararlandığını, bu yıl bu rakamın artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X