İnegöl`ün içme suyu sıkıntısı kalmayacak

İnegöl`ün su ihtiyacını önümüzdeki yaklaşık 50 yıllığına ortadan kaldıracak olan Hocaköy Mahallesi`nde kurulacak ‘İçme Suyu Barajı` inşaatının önümüzdeki yıl başlayacağı bildirildi.

İnegöl`ün içme suyu sıkıntısı kalmayacak
SADULLAH ORGAN
 
İnegöl Hocaköy İçme Suyu Barajı’nda proje çalışmalarında sona gelindiğini açıklayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, inşaatın önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı.
28 milyon metreküplük suyu tutacak olan barajın 90 metre yüksekliğinde 400 metre genişliğinde olacağını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, projelendirmenin son aşamasına gelindiğini bildirdi. Şahin, “Kalkınma Bakanımızla görüştüm. Proje bittiği anda Bakanımızdan içme suyu barajını kısa sürede onaylayacağına dair söz aldık. 2015 yılında çalışmalara başlayacaklar. Hedefimiz İnegöl’ü de içme suyuna kavuşturmak” dedi.
 
BABASULTAN BARAJI 4 BİN HEKTAR SULAYACAK
 
Milletvekili Hüseyin Şahin, DSİ Bursa 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte Babasultan Barajı’na da giderek, kapalı sistem sulama şebekesi çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Hüseyin Şahin, “20 kilometrelik bir ana hat üzerinden Ortaköy Mahallesi’ne kadar gidecek bir boru hattı var. Toplamda 120 kilometrelik çevre hattı var. Şehitler Mahallesi’ndeki bin 100 dönümlük alanı da bu çalışma kapsamına almıştık. 4 bin hektarlık tarım arazisi sulanmış olacak” dedi.
 
ÜRETİM ARTACAK
 
Altyapıyla ilgili 30 milyon liralık bir harcamanın söz konusu olduğunu kaydeden Şahin, “Yıllardır bekleyen proje hayata geçmiş oldu. Kamulaştırma ile alakalı sorunlar da çözüldü. Babasultan Barajı’nda biriken 20 milyon metreküplük Uludağ’ın kar suları, İnegöl ovasının tarımına hizmet etmiş olacak. Gelirimiz, üretimimiz artacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X