İnegöl’ün ihracatı ithalatını ikiye katladı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Gümrüğü’nden yapılan dış ticaret işlemlerinde ihracatın ithalatı ikiye katladığını söyledi.

İnegöl’ün ihracatı ithalatını ikiye katladı

Şahin, İnegöl Gümrüğü’nden bu yılın 9 ayında gerçekleştirilen dış ticaret işlemleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlçenin dış ticarette her zaman cari fazla veren bir ekonomiye sahip olduğunu ve Türkiye için örnek oluşturduğunu belirten Şahin, söz konusu dönemin rakamlarında dış satımın açık ara önde olduğunun görüldüğünü kaydetti.

İthalatın 41 milyon 738 bin 42 dolar, ihracatın ise 105 milyon 112 bin 129 dolar olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayan Şahin, ”Bu olumlu tablo umut veriyor. Geçen yıl da yaklaşık 60 milyon liralık ithalata karşılık 137 milyon liralık ihracat gerçekleşmişti. Gümrük Müdürlüğü’nün dış ticarete katkı yadsınamaz. Siyasi irade olarak ekonominin önündeki engelleri kaldırmak, ihracatı teşvik etmek, ekonomiyi canlandırmak için yapısal reformlara teşviklere kadar çeşitli önlemleri almaya devam ediyoruz. Her zaman işadamı ve sanayicinin yanında olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X