İnegöl’ün yeni belediye başkanı belli oldu

Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı görevine, daha önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Alper Taban seçildi.

İnegöl’ün yeni belediye başkanı belli oldu

ABDULLAH TANIŞ

 

Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı için İnegöl Belediye Meclisi’nde seçim yapıldı. Meclis Başkanvekili Turgay Yel Başkanlığında tek madde ile toplanan İnegöl Belediye Meclisi’ne AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sedat Koca da katıldı. Belediye Meclisi MHP grup sözcüsü İsmail Karaman, “Bizler de MHP grubu olarak halkın teveccühüne saygı göstererek AK Parti Grubu’nun adayı olan Alper Taban’ı destekliyoruz” dedi.

 

Seçimde 22 AK Partili ve 6 MHP’li üye oy kullandı. AK Parti’nin adayı Alper Taban, yapılan seçim sonucu 28 oyun 27’sini alarak İnegöl Belediye Başkanı oldu. Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “2005 yılından beri AK Parti içerisinde çeşitli kademelerde görev verildi. Bu onurlu teşkilat beni en güzel yerlere getirdi. Bundan sonra yükümüz daha da arttı. Verdiğiniz bu emaneti 17 ay boyunca en güzel şekilde taşıyıp eşitlik ve adalet ilkesinden ayrılmadan yerine getireceğimize söz veriyorum. İnşallah sizlere layık olacağız. Bana verdiğiniz destekten dolayı sizlere minnettarım” dedi.

 

Alper Taban, daha sonra Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’den görevi devraldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X