İnegöl’ün yıldızları ödüllendirildi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) kuruluşunun 125. yılında, İnegöl ve ülke ekonomisine katkı koyan oda üyeleri Bakan Çelik’in de katıldığı törenle ödüllendirildi.

İnegöl’ün yıldızları ödüllendirildi

SADULLAH ORGAN

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşunun 125. yılı çerçevesinde gerçekleştirilen ‘İnegöl’ün Yıldızları 2015 Ödül Töreni’nde, çeşitli alanlarda ödüle layık görülen oda üyelerine plaket verildi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. 

İnegöl’ün bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Çelik, “İl kıvamında bir ilçe. Sanayinin ne kadar meşakkatli olduğunu kendim biliyorum. Takdire şayan çalışmalar yapıyorsunuz. Eldeki imkanlar olumlu kullanılmalıdır. Başka insanların menfaatine kullanılması adına sanayicilik en doğru çıkış adresidir” dedi.

Yeni bir anayasa, AB süreci, çalışma hayatıyla ilgili hızlı adımların atılmaya devam edeceğini anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sosyal devlet olmanın gereklerini bir bütünlük içinde değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılmasına da değinen Çelik, ‘Asgari ücret bin 300 lira oldu diye kıyamet kopmaz. İşverenin piyasada rekabet koşullarını artıracak birçok yöntem vardır. Bu yöntemlerle ilgili işverenin talepte bulunması, saygı değerdir. ‘ değerlendirmesinde bulundu.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bütün güçlerin Körfez Bölgesi ve Ortadoğu’da konuşlandığını ve eli tetikte beklediğini ifade etti. Çelik, ‘Herkes orada ama herkes de kurtarmak için orada. Nasıl bir anlayışsa; gelen, bölgeye iyilik olsun diye geliyor. Çok enteresandır, ‘Beni davet ettiler diye geldim’ diyor Rusya. Her gelen, her geçen vuruyor ve milyonlarca insan evinden, yurdundan oluyor ve bu insanların yollara düştüğü denizlerde ‘atık’ muamelesi gördüğü acı ve vahim tablonun arkasından huzur bekleniyor” dedi.

DİK DURUŞ SÜRMELİ

Bölgedeki istikrarsızlığı Türkiye’ye taşımaya çalışanlara ve ülkenin yükselişini aşağıya çekmeye çalışanlara karşı dik duruşun devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, “Şehit, şehit, şehit, yüreklerimiz dağlandı. Dert, demokrasiymiş. Buyurun demokratik açılımlar gerçekleştirildi. Terörün gerekçesi olmaz ama ‘gerekçe’ diye ortaya konan tüm argümanlar ortadan kalktığına göre, sizin kimin maşası olduğunuz çok iyi ortaya çıktı. Devletimiz, polisimiz, askerimiz, bu noktadan sonra kesinlikle hiçbir vatandaşımızın kılına zarar gelmeyecek hassasiyet içinde yalnız teröristlerle milimetrik, çok zor bir mücadeleyi sürdürüyor. Milimetrik olarak bunlar temizlenecek” diye konuştu.

İNEGÖL KABINA SIĞMIYOR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “İnegöl’ün bütün firmaları yıldız. Hepsine madalya taksak yeridir. İnegöl’e böyle bir oda yakışıyor. İnegöl ekonomisinin nasıl geliştiğinin en somut göstergesi. Bugün ihracatta İnegöl Türkiye 19’uncusu. 1,5 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’deki birçok şehri geçti. Artık İnegöl kabına sığmıyor” şeklinde konuştu.

İTSO Başkanı Metin Anıl da, 2016 yılında Türkiye’nin önünün açılacağını ve 2023 hedeflerine koşar adımlarla ilerleyeceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X