İnesmek’e büyük ilgi

İnegöl Belediyesi tarafından açılan İnesmek kurslarına ilgi beklenenden fazla oldu. 2015-2016 eğitim öğretim yılı için kurslara 3 bin 200 kişi başvurdu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 27 farklı branşta, 46 grupla, 21 usta

İnesmek’e büyük ilgi

SADULLAH ORGAN

 

2011 yılında başlatılan İnesmek kurslarının 1 Eylül’de başlayan 5. yılına halkın yoğun talebi olduğunu belirten Aktaş, bu yıl kurslara 3 bin 200 kişinin başvurduğunu kaydetti. İnesmek’in kültür ve sanat eğitimleriyle İnegöl’ün sosyal hayatını yönlendirirken, ücretsiz olarak sunduğu meslek eğitimleri ile ilçede önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Aktaş, kurslarımız, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 27 farklı branşta, 46 grupla, 21 usta öğretici ile bin 15 kursiyere eğitim vermektedir. Bu yıl 10 farklı kurs merkezinde hizmet vereceğiz” dedi.

AMACINA ULAŞTI

Artık iş ilanlarında İnesmek sertifikalı eleman arandığını gördüklerini ifade eden Aktaş, “Bu da yaptığımız işin amacına ulaştığının ve doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. 5 yılda yaklaşık 10 bin kursiyer yetiştiren İnesmek, inanıyorum ki, halkımızın ilgisi ve desteğiyle bugün 10 olan kurs merkezi sayısını önümüzdeki yıllarda daha da arttırarak çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X