İNESMEK’ten 400 kursiyere sertifika

2011 yılında 14 branşla çalışmalarına başlayan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün 39 branşa eğitim öğretimini sürdürüyor.

İNESMEK’ten 400 kursiyere sertifika

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 5 yıllık süreçte 13 bin 834 vatandaşın çeşitli branşlarda eğitim aldığı İNESMEK’in 2016-2017 eğitim öğretim yılı ara sertifika töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl protokolünün de katılım gösterdiği törende, 27 grupla 15 farklı branşta eğitim alan 400 kursiyer Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, desteklerinden dolayı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi idarecilerine teşekkür etti. Aktaş, “Daha iyi günlere gidebilmek adına hepimiz kendimizi donanımlı hale getirmek zorundayız. Öğrenmenin yaşı yok. İNESMEK’in kurslarına, Halk Eğitim’in kurslarına giderek işinde pozisyon kazanabilirsin, gelir seviyeni arttırabilirsin, kendin bir şeyler üretebilirsin” dedi.

39 BRANŞTA 87 GRUP

İNESMEK olarak 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 38 usta öğretici ile 39 farklı branşta 87 grupla bin 780 kursiyere hizmet verdiklerini belirten Aktaş, “Aldığınız bu sertifikalar sadece bir kağıt parçası değil, muhakkak suretle hayatınızın bir parçasında size maddi ve manevi bir kazanç olarak dönecek. Bir şeyler üretebilmek, hayatta başarılı olabilmek, bir şeylerde muvaffak olabilmek gerçekten çok önemli. Emekli veya ev hanımı da olabilirsiniz. Ama bir şeyler üretmenin heyecanına varıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X