İngiliz grup Senfoni’nin konuğu

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, İngiliz grup The Swingle Singers’ı konuk ediyor. Merinos AKKM’de bugün gerçekleşecek konserde müzikseverleri sürprizlerle dolu bir akşam bekliyor.

İngiliz grup Senfoni’nin konuğu

DİLEK ATLI

Dört Grammy Ödülü sahibi ünlü A Capella grubu The Swingle Singers, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın konuğu olarak bugün saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserle Bursalı müzik severlerin karşısına çıkacak.

40 yılda yaklaşık 50 albüm ve 4 bine yakın konserle dünyanın en çok dinlenen gruplarından biri olan The Swingle Singers, seslendirecekleri klasik ve caz eserlerin yanı sıra sürpriz şarkılarla Bursalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Grup adına konuşan Edward Randell konser ve A Capella müzik türü hakkında sorularımızı yanıtladı.

 

TÜRKİYE’YE GELMEYİ ÇOK SEVİYORUM…

Bursa’daki ilk konseriniz. Bursalı müzik severlerle buluşacaksınız. Neler hissediyorsunuz?

 

Türkiye’ye gelmeyi çok seviyorum. Farklı şehirlere konser için gelerek ziyaret etmek, insanlarla buluşmak son derece ilginç deneyimler.

 

Nasıl bir konser bizi bekliyor? Sürprizler olacak mı?

 

Senfoni orkestrasıyla bir repartuvar hazırladık. Muhteşem bir repertuvar. Etkileyici, bizim için güzel olan İspanyol ve Latin ezgileri var. Bunların yanı sıra, birkaç senedir seslendirilen çalışmaları da birlikte düzenledik.

 

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte provalardasınız. Orkestra ile ilgili düşünceleriniz neler?

 

Bu orkestrayla çalışmayı gerçekten çok sevdim. Ben, bir şarkıcıyım ve yüksek standartlarda enstrüman çalmııyorum. Dolayısıyla bu benim için inanılmaz bir deneyim. Bu orkestranın parçası olmak çok fantastik. Onları izliyorum ve büyük keyif alıyorum. 

 

Johann Sebastian Bach’ın eserlerini seslendirmeyi neden özellikle tercih ediyorsunuz?

 

Bugün birçok şarkı seslendiriyoruz. Bunun içinde Bach her zaman oluyor. Her defasında onun müziğine geri dönüyoruz. Çünkü gerçekten mükemmel özellikleri var yapıtlarının. Farklı tarzlarda kullanılabilecek farklı tempolara sahip.

 

Son sorum gelecekteki yeni projelerle ilgili. Yeni bir albüm hazırlığı var mı?

 

Evet, var. Haziranda yeni bir albüm geliyor. Uzun zamandır çalıştığımız, farklı sesleri de içeren bir albüm. Farklı materyalleri kullandık diyebilirim; Christmans detayları da var seslerde, diğer başka detaylarda.

Başarılarının sırrı

 

A Capella nedir anlatır mısınız? Dünyaca tanınan büyük bir grupsunuz. 50’e yakın albümünüz ve büyük konserleriniz oldu. Başarınızın sırrı nedir?

 

A Capella müzik, sadece insan seslerinin kullanıldığı bir tür. Bizim grubumuz 50 yıllık geçmişi olan her türü seslendirmeyi başaran büyük bir orkestra. Sesimizle neler yapabileceğimizi planlıyoruz, bunun için çaba harcıyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X